Radoje Zvicer Foto: detective-info.com.ua

Ukrajinsko tužilaštvo je u saradnji s policijom pokrenulo finansijsku istragu protiv Radoja Zvicera (37), navodnog vođe Kavačkog klana, i njegove supruge Tamare zbog sumnje da su nelegalno zarađeni novac ubacili u legalne tokove.

Sumnja se da su Zvicerovi pare stečene kriminalom prali preko restorana koji poseduju u Poltavi u Ukrajini. Zvicer je, nakon što je preživeo pokušaj likvidacije 23. maja, stalno pod lupom ukrajinskih istražitelja. Ova finansijska istraga je tajna, a tamošnja policija proverava i do detalja češlja firmu Zvicerovih.

Naime, Radojeva supruga, zajedno s njegovim bratom i snajom, drži restoran, a ispituje se odakle im novac za otvaranje tog ugostiteljskogi objekta i da li on služi za pranje prljavih para, koji je, kako se sumnja, stečen trgovinom narkoticima, ali i drugim kriminalnim poslovima – objašnjava izvor Dana.

Istražitelji sada proveravaju apsolutno sve knjige i račune Tamarinog restorana, koji je otvoren u novembru 2018. Izvori crnogorskih medija kažu da je nakon atentata na Radoja Zvicera u Ukrajini postalo jasno ko je taj čovek, pa policija istražuje sve što ima veze s njim.

Zvicer nakon atentata u bolnici, Foto: detective-info.com.ua

On već nekoliko godina s porodicom živi u luksuznoj četvrti u Kijevu. Vodi naizgled miran i povučen život – kažu izvor i nastavljaju: – Živi u naselju Lipki, u stambenom kompleksu zatvorenog tipa sa čak tri rampe i obezbeđenjem. U tom naselju kvadrat košta između 10.000 i 15.000 evra, a stanove uglavnom iznajmljuju gruzijski mafijaši.

Tamara i Radoje Zvicer, Foto: Privatna arhiva/detective-info.com.ua

Podsetimo, upravo u blizini tog kompleksa 23. maja ove godine napadači su zapucali na Radoja Zvicera i to dok je džogirao. On je u sačekuši ispered stana teško ranjen. Napadači su u njega ispalili više od 10 metaka. Sigurne smrti spasila ga je supruga Tamara, koja je pucala na napadače i tako ih oterala, a čitavu pucnjavu, kao i Zvicerovu suprugu, snimile su kamere.

Ukrajinska policija je nedugo posle neuspele likvidacije uhapsila četvoricu osumnjičenih, dvojicu državljana Crne Gore i dvojicu državljana Srbije.

„Jedan od uhapšenih je i Nišlija Petar Jovanović (46), zvani Peca Pitbul. On je osumnjičen i za likvidaciju Marka Vukovića (41) u januaru u Beogradu, koji je bio kum Radoja Zvicera“, podseća izvor.

Tamara Zvicer Foto: Detective-info.com.ua

Vođa Kavačkog klana je u trenutku pucnjave kod sebe imao moldavski pasoš, a predao je i zahtev za dobijanje ukrajinskog državljanstva.

„Po izlasku iz bolnice se vratio na istu adresu. Neko vreme su ga čuvali i pripadnici ukrajinske policije. Rentira još dva stana u istom kompleksu u cilju dodatnog obezbeđenja“, rekao je ranije izvor i dodao da je u Ukrajini boravio pod imenom Piter Raduj Znice.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram