Foto: Privatna arhiva/detective-info.com.ua

Kotoranka Tamara Zvicer, inače supruga Radoja Zvicera, označenog kao jednog od vođa kavačkog klana, neće odgovarati za krivično delo lažno prijavljivanje Jovana Vukotića, vođe suparničkog škaljarskog klana, za pokušaj ubistva jer je došlo do zastarevanja tog slučaja.

Od momenta kada je krivično delo izvršeno prošle su četiri godine, pa tužilaštvo neće moći da je procesuira, saznaje „Dan“.

Tamara Zvicer je, kako je crnogorsko pravosuđe utvrđeno, lažno prijavila da su Jovan Vukotić i njegov, sada pokojni, otac Veselin, pokušli da je ubiju. U međuvremenu je Jovan Vukotić pušten iz pritvora, a Zvicer se sa suprugom preselila u Ukrajinu.

Tamara Zvicer je 27. maja 2016. godine pred višim tužiocem kazala da se na saslušanju u policiji povodom napada koji se desio četiri dana ranije „bojala da ispriča sve detalje i kaže imena osoba koje su pucale na nju“, tvrdila je da je strahovala za svoju bezbednost.

Kako je tada ispričala tužiocu, kada je krenula vozilom niz ulicu, „audi“ je krenuo prema njoj, a kada joj se to vozilo približilo, na mestu suvozača je videla Veselina Vukotića. Kazala je da je vozač „audija“ neposredno pri mimoilaženja „cimnuo“ auto i tada je videla da vozilom upravlja Jovan Vukotić, kojeg policija označava kao jednog od vođa „škaljarskog klana“.

„Nas dvoje smo se pogledali oči u oči i dobro sam ga videla. Razdaljina između naših vozila je bila veoma mala. Tada sam videla njegove ruke na volanu i da nosi crne rukavice. Kada smo se mimoilazili, videla sam da se i njegov otac Veselin nagnuo i pogledao me“, rekla je tada Zvicer.

Tamara Zvicer Foto: Detective-info.com.ua

Posle ovog svedočenja, u martu 2019, policija je podnela krivičnu prijavu protiv Jovana Vukotića zbog pokušaja ubistva Tamare Zvicer.

Vođa „škaljaraca“ je 28. jula napustio spuški zatvor nakon ukidanja pritvora. Njega su teretili i za pokušaj ubistva Miloša Radonjića i Vojina Stupara, a on je u tom predmetu izneo identičnu odbranu kao i u slučaju Tamare Zvicer.

Vukotić je tvrdio da tog dana kada je Zvicer napadnuta on nije bio u Kotoru, niti igde na Crnogorskom primorju, kao i da za to poseduje dokaze.

Vukotić je 8. februara iz Srbije izručen Crnoj Gori, koja ga je potraživala radi vođenja krivičnog postupka protiv njega pred podgoričkim Višim sudom zbog krivičnih dela teško ubistvo u pokušaju Tamare Zvicer i nedozvoljeno držanje oružja. Odmah nakon ekstradicije, on je saslušan u Višem tužilaštvu, zatim kod sudije za istragu, nakon čega je sproveden u spuški zatvor. Tužilaštvo je proveravalo autentičnost materijalnih dokaza koje im je dostavio Vukotić.

Radi se o video-snimcima koji navodno potvrđuju Vukotićev alibi i njegovu tvrdnju da u vreme kada je pucano na Tamaru Zvicer nije bio u Kotoru.

„Danu“ je ranije nezvanično potvrđeno da postoji više snimaka na kojima se vidi da je Vukotić u tom periodu bio u jednom tržnom centru u Sloveniji. Takođe, prema nezvaničnim saznanjima, pored snimaka sa nadzornih kamera, Vukotić je istražnim organima dostavio i putnu dokumentaciju, koja, kako tvrdi, potvrđuje njegove tvrdnje.

Ko je opaka Tamara Zvicer?

Tamara Zvicer ponovo je dospela u žižu javnosti u Crnoj Gori i Srbiji u maju ove godine kada je u Ukrajini pokušana likvidacija njenog supruga Radoja Zvicera, označenog kao jednog od vođa kavačkog klana.

Naime, kobnog dana dvojica napadača su presrela Zvicera koji je u tom trenutku džogirao u blizini svoje zgrade u Kijevu. Napadači s maskama na licu zapucali su na Zvicera i pogodili ga sa više hitaca.

U prvom trenutku nije bilo jasno zašto su napadači pobegli s mesta napada i ostavili Zvicera teško ranjenog, ali živog, a onda je u ukrajinskim medijima objavljen snimak sa sigurnosnih kamera zgrade kraj koje je Zvicer izrešetan, na kom se vidi kako Tamara istrčava iz zgrade sa pištoljem u rukama i otvara vatru na napadače na njenog supruga.

Upravo je ona muža spasila sigurne smrti jer su napadači pobegli kada su hici leteli ka njima. Zvicer je ubrzo prebačen u bolnicu gde su mu lekari spasili život. Njega je u bolnici čuvala policija. Kada je policija kasnije pretraživala mesto napada i Zvicerov dom nije pronađen pištolj iz kog je Tamara pucala.

Tada je otkrivano da su Zvicerovi godinama živeli u luksuznom kompleksu u Ukrajini, da su tamo otvorili firmu u kojoj su zvanično radili. Napadači na njega vrlo brzo su uhapšeni dok su pokušavali da pobegnu iz zemlje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Komentari

Svi komentari (0)