Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs/Facebook

Policija je juče privela Dušana Savića iz Bora jer je na društvenim mrežama govorio o slučaju smrti Dalibora Dragijevića u policijskoj stanici u Boru. Dragijević, inače brat osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić, prebijen je 6. aprila u policijskoj stanici, istraga o njegovoj smrti tapka u mestu, a upravo Savić je o njoj govorio na Tiktoku i tom prilikom izneo imena inspektora koji su navodno tukli Dragijevića.

Prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, Savić je juče priveden zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda i izvršen je pretres njegovog stana.

On je na Tiktoku govorio o smrti Dalibora Dragijevića, brata osumnjičenog za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, Dejana Dragijevića. Dragijević je tada priveden zbog sumnje da je bratu Dejanu pomogao da premesti telo deteta.

Dalibor Dragijević Foto:Facebook

Preminuo je tokom policijskoj zadržavanja, a MUP je najpre objavio lažno saopštenje da je on umro prirodnom smrću, odnosno da mu je pozlilo. Ove navode demantovao je odbukcioni nalaza Dragijevića, koji je objavio Radar.rs, u kojem se navodilo da je nasilna smrt, te da je imao brojne povrede na telu.

SUK-u prijavio da se čuju jauci iz stanice

Privedni Savić je i u policiji govorio o smrti Dragijevića. On je još 2. aprila poslao mejl Sektoru unutrašnje kontrole (SUK) u kojem navodi da je čuo krike iz policijske stanice u Boru, odnosno da nekog tuku.

Povodom ovog je čak i u septembru dao izjavu u policiji, o čemu svedoči i službena beleška.

Savić je tada izjavio da je već govorio o tome, da sve ima u svom telefonu koji mu je, kako je u službenoj belešci naveo, oduzet.

Tužilaštvo: Određeno zadržavanje

Povodom privođenja Dušana Savića portal Nova.rs je uputio pitanja policiji, kao i Osnovnom javnom tužilaštvu u Boru. Iz tužilaštva smo dobili sledeći odgovor:

„U vezi Vašeg zahteva koji se ima smatrati zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja od 10.10.2024.god., na osnovu čl. 16. Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, ovim putem Vas obaveštavamo: Dana 09.10.2024.god., po odobrenju Osnovnog javnog tužilaštva u Boru određeno je zadržavanje osumnjičenog Dušana Savića iz Bora, zbog osnovans sumnje da je isti učinio krivično delo pokušaj izazivanja panike i nereda iz čl. 343. st.2. u vezi st.1. a u vezi čl. 30. Krivičnog zakonika O detaljima vezanih za konkretni događaj, povodom kojeg je osumnjičenom određeno zadržavanje u ovom trenutku, a dok traje predistražni postupak nismo u mogućnosti da Vam damo detaljnije informacije“, navodi se u saopštenju.

Iz policije nisu odgovorili.

VIDEO: Podignuta optužnica za ubistvo male Danke Ilić: Da li ona uopšte može opstati, ima li dovoljno dokaza?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare