Potraga za telom ubijene dvogodišnje Danke Ilić Foto: M.M./ATAImages

Dalibor Dragijević (40), mlađi brat osumnjičenog za ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić u Boru, preminuo je u policijskoj stanici nasilnom smrću, a ne kako je MUP to tvrdio, navodeći da je osumnjičenom 6. aprila iznenada pozlilo i da je reč o prirodnoj smrti. Kako nezvanično saznaje Nova.rs iz istrage, inspektori su lagali čak i advokata Dragijevića kada je trebalo da bude saslušan, te su mu tog dana samo rekli da je ispitan dan ranije. Poručili su mu da će se sresti s njim u tužilaštvu, a znali su da nije živ.

Prema našim saznanjima, kada je advokat došao u nedelju, 7. aprila, na saslušanje Radoslava i Dalibora Dragijevića doneo je punomoćje za obojicu osumnjičenih.

„Nakon saslušanja oca, branilac je upitao gde je Dalibor i tada su mu inspektori rekli da je on saslušan dan ranije, iako je on prema policijskom saopštenju preminuo u tri sata noću između subote i nedelje, nekoliko sati pre nego što je advokat došao na saslušanje. Takođe, kada je on upitao kako je to moguće bez njegovog prisustva, inspektori su mu rekli da će Dalibor Dragijević biti saslušan istog dana u 17 časova kod tužioca“, navodi izvor iz istrage za Nova.rs.

Potraga za telom ubijene dvogodišnje Danke Ilić Foto: M.M./ATAImages

Naš sagovornik navodi i da je Dragijević, prema njegovim saznanjima, imao povrede po telu, što je naknadno utvrdila i obdukcija. Kako je nedeljnik „Radar“ otkrio, sada pokojni Dragijević nije umro prirodnom smrću kako je policija tvrdila već nasilnom.

„On je imao vidljive povrede i podlive, nije umro od srca. Zbog toga je i dopremljen u metalnom sanduku, odnosno njegovo telo niko nije video“, dodaje izvor za naš portal.

Podsetimo, „Radar“ je otkrio da je Dalibor Dragijević, brat jednog od osumnjičenih za nestanak i smrt dvogodišnje devojčice, umro nasilnom smrću 7. aprila u ranim jutarnjim satima u policijskoj stanici u Boru, što je ustanovljeno obdukcijom na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu.

Dalibor Dragijević Foto:Facebook

U sudsko-medicinskom nalazu konstatovane su brojne povrede po telu Dragijevića, zbog čega su veštaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti. Nalaz veštaka je prosleđen nadležnom Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru na dalje postupanje.

Imajući u vidu nalaz Instituta za sudsku medicinu, postavlja se pitanje i ko je osumnjičenom Dragijeviću naneo smrtnosne povrede u policijskoj stanici u Boru gde je saslušavan kobne večeri kada je preminuo, ali i zbog čega je MUP slagao, i obmanuo javnost da se radi o prirodnoj smrti.

Dalibor Dragijević je priveden 6. aprila, u subotu, zbog sumnje da je, nakon izvršenog krivičnog dela, pomogao deset godina starijem bratu, koji je osumnjičen za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić.

Kako se navodilo u saopštenju, njemu je tada određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, da bi u nedelju ujutru javnost bila obaveštena da je Dragijević preminuo u policijskoj stanici. Međutim, kako je portal Nova.rs pisao, pojavile su se informacije da pomenuto rešenje nije bilo doneto.

Danka Ilić Foto: Privatna arhiva

Sem brata, priveden je i otac osumnjičenog Dragijevića, Radoslav koji se nalazi u pritvoru.

Potraga za devojčicom Dankom Ilić pokrenuta je 26. marta nakon što je njena majka prijavila da je nestala sa imanja u Banjskom polju.

Usledila je opsežna potraga terena, policija je obavila razgovor sa svedocima, a kada se pojavio snimak iz Beča na kom se našla devojčica koja podseća na Danku Ilić, potraga je proširena i na Austriju. Austrijska policija saopštila je da je utvrđeno da dete sa tog snimka nije Danka Ilić. Dan kasnije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je saopštio da je Danka ubijena, da su dve osobe privedene i da su priznale zločin.

Telo deteta do danas nije pronađeno.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare