Radoje Zvicer Foto: detective-info.com.ua

Prema sudskim dokumentima iz Filadelfije, u postupku koji je vođen za šverc oko 20 tona kokaina na brodu MSC Gajan, pomenuto je i ime Radoja Zvicera, koga su mediji i bezbednosne institucije u regionu označili kao jednog od vođa crnogorskog "kavačkog klana". To potvrđuje dokument do koga je došao portal RTCG, a koji je deo spisa u predmetu protiv jednog od osuđenih crnogorskih državljana.

Pripadnici američkih policijskih agencija ušli su na brod MSC Gajan 17. juna 2019.godine, kada je stigao u terminal u Filadelfiji, i zaplenili oko 20 tona kokaina na brodu, čija je ulična vrednost veća od milijardu dolara. To je bila jedna od najvećih količina narkotika ikad otkrivenih u istoriji SAD-a.

Tom prilikom, uhapšen je jedan broj državljana Crne Gore koji su osuđeni na duže zatvorske kazne presudama Istočnog okružnog suda u Pensilvaniji. U spisima predmeta protiv jednog od njih, u koje je Portal RTCG imao uvid, navedena je informacija o neuspelom atentatu na Radoja Zvicera u Kijevu. U pitanju su dokumenta koja su predata sudskoj poroti.

BONUS VIDEO: Radoje Zvicer pokušaj ubistva Kijev atentat

Pročitajte još:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar