Stefan Đukić i Emil Tuzović , Foto: detective-info.com.ua

Specijalni tužilac Crne Gore Miroslav Turković rekao je da je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) u saradnji sa policijom rasvetlilo da su Stefan Đukić i Emil Tuzović formirali kriminalnu organizaciju koja je planirala više teških ubistava, napade na državne službenike, šverc droge. Njih dvojica se, podsetimo, trenutno nalaze u zatvoru u Ukrajini, nakon što su prošle godine u maju pokušali da ubiju vođu suparničkog kavačkog klana Radoja Zvicera u tom gradu.

„Članovi te kriminalne grupe planirali su napad na sutkinju Biljanu Uskoković, ali i planiranja ubistva tužilaca Milivoja Katnića, Saše Čađenovića i policajaca Zorana Lazovića, Petra Lazovića i Ivana Đokovića“, kazao je Turković na zajedničkoj konferenciji za medije Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Uprave policije (UP) o aktuelnim predmetima u nadležnosti SDT.

Milivoje Katnic
Tužilac, Milivoje Katnić Foto:Savo Prelević/Vijesti.me

Dodao je da su oni planirali i „hapšenje“ i ubistvo tri građanina.

Objasnio je da su to planirali kako bi zastrašili svedoke u postupcima koji vode se protiv članova te kriminalne grupe.

Specijalni tužilac kazao je da su članovi te kriminalne grupe pokušali da stupe u kontakt sa bivšim generalnim sekretarom Vlade Božom Milonjićem, kako bi sa pozicije koju je tada pokrivao ubrzao rasformiranje SDT.

On je pročitao i poruke koje su članovi te grupe razmjenjivali, među kojima je i „da treba stisnuti Čađenovića“ jer „nije lud da se zamera kada zna da odlazi i ostaje bez podrške“.

Tamara Zvicer pucala na Stefana Đukića i Emila Tuzovića u Kijevu,  Foto: Detective-info.com.ua

Rekao je i da je Đukić podstrekavao članove te kriminalne grupe preko kriptovanih poruka da ubiju Katnića i Čađenovića.

„Treba ošegati i njega (Čađenovića) i glavnog specijalnog tužioca i sve policajce“, piše u jednoj od poruka.

Đukić je, kazao je Turković, poručivao i da su gotovi čim ih smijene, te da će Čađenovića ubiti i „zalivaditi“.

Upravo Đukić je, kazao je Turković, tražio da se sutkinja Uskoković „pošalje na oporavak“, odnosno, da joj slome noge i ruke.

Prikazane su fotografije iz kojih se vidi da su pratili glavnog specijalnog tužioca (GST) Milivoja Katnića, te da su pratili i njegove javne istupe.

Prvobitno su planirali da ga ubiju u mjestu Busovnik, a potom na Daljmu, dokle bi došli iz Bera, preko brda.

„Jer su utvrdili da na tim lokacijama nema kamera“, rekao je Turković.

Kazao je i da su organizatori na Starom Aerodromu pronašli stan u kom bi boravili prije i poslije ubistva Katnića.

„Specijalnog tužioca Čađenovića planirali su da dignu u vazduh eksplozivom“, rekao je Turković.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić objasnio je i da su on, specijalni tužilac Saša Čađenović i bivši pomoćnik direktora policije Zoran Lazović trebali biti ubijeni u februaru.

Katnić je rekao i da je Osnovnom državnom tužilaštvu dostavljena krivična prijava koju je premijer Zdravko Krivokapić podnio protiv bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića, jer je krivično djelo za koje je prijavljen iz njihove nadležnosti.

Pročitajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar