Foto: Printscreen

Crnogorski istražitelji isptujući povezanost bezbednosnih struktura sa kavačkim klanom, na tragu su informaciji da je sin šefa Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Zorana Lazovića, Petar, zaposlen u Agenciji za nacionalnu bezbednost (ANB), redovno održavao kontakte sa jednim od navodnih šefova kavačkog klana Radojem Zvicerom i praktično mu čuvao leđa, saznaje Nova.rs.

Dok srpska policija intenzivno traga za Radojem Zvicerom, a ovdašnji ministar unutrašnjih poslova mu povremeno sa nacionalnih frekvencija šalje poruke da zna gde se nalazi, istražitelji Crne Gore ispituju tvrdnje i saznanja koja kruže godinama da je kavački klan imao „zaleđinu“ u policiji i bezbenosnim strukturama.

Ilustracija Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Sa jedne strane, srpska policija vodi samo površinsku istragu protiv „pipaka“ kavačkog klana u Srbiji, to jest ekipi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, uopšte ne sežući do početka stravanja te kriminalne organizacije i njenih veza u Ministarstvu unutrašnjih poslova i samom vrhu države, crnogorska policija je zasukla rukave i sada su na pragu da u šakama imaju konkretne dokaze koje će potvrditi informacije da je Zvicer šurovao sa sinom šefa Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Zorana Lazovića.

„To nije nova inforamcija i više puta je provejavala u crnogorskoj javnosti. U ovom trenutku, međutim, isplivavaju dokazi koji će potvrditi ove sumnje i nadamo se privesti pravdi sve one koji su na bilo koji način učestvovali u kriminalnim aktivnostima takozvanog kavačkog klana“, kaže za Nova.rs upućeni izvor.

Podsetimo, o ovome je bilo reči i maja ove godine, kada je potpredsednik Vlade Dritan Abazović govorio na kontrolnom saslušanju pred Odborom za bezbednost i odbranu.

Tada je predsednik Odbora Milan Knežević upitao Abazovića ko je dozvolio odnosno skinuo zabranu ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i ima li informacije da je Petar Lazović stalno održavao veze sa jednim od vođa kavačkog klana, Radojem Zvicerom, i da li je to u korelaciji sa odlaskom Zvicera iz Crne Gore.

Dritan Abazović
Dritan Abazović. Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Belivuku je stavljena zabrana 2018. godine skinuta je u januaru 2020. godine, pretpostavljamo ko je skinuo zabranu, mislim da vi manje više znate ko se bavio tim, pominjali ste te ljude. Moj logičan zahtev prema ljudima iz policije, volio bih da Crna Gora zabrani ulazak kriminalcima, a da skinu ljudima koji se bave kulturnim radom. Kad ste pitali o komunikaciji sina Lazovića sa drugim vođom kavačkog klana, imam neka saznanja, ona nisu daleko od vaših, ali ne želim ovdje da ih delim“, rekao je tom prilikom.

Bonus video: Dovođenje Veljka Belivuka na stadion

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar