Foto: Privatna arhiva/detective-info.com.ua

Nadležno Državno tužilaštvo u Crnoj Gori pokrenulo je istragu zbog lažnog svjedočenja o pokušaju ubistva protiv Tamare Zvicer, saznaje nezvanično "Dan".

Ona je nedostupna nadležnim organima, zbog čega od nje nije uzeta izjava, piše Dan.

Zvicer je 27. maja 2016. godine pred višim tužiocem rekla da se na saslušanju u policiji povodom napada koji se desio četiri dana ranije bojala da ispriča sve detalje i kaže imena osoba koje su pucale na nju. Pojasnila je da je strahovala za svoju bezbednost. Kako je ispričala tužiocu, kada je krenula vozilom niz ulicu, „audi“ je krenuo prema njoj, a kada joj se to vozilo približilo, na mestu suvozača je videla Veselina Vukotića. Kazala je da je vozač „audija“ neposredno pre mimoilaženja „cimnuo“ auto i tada je videla da vozilom upravlja Jovan Vukotić, kojeg policija označava kao jednog od vođa „škaljarskog“ klana.

„Nas dvoje smo se pogledali oči u oči i dobro sam ga videla. Razdaljina između naših vozila je bila veoma mala. Tada sam videla njegove ruke na volanu i da nosi crne rukavice. Kada smo se mimoilazili, videla sam da se i njegov otac Veselin nagnuo i pogledao me“, rekla je tada Zvicer.

Jovan Vukotić Foto: MUP Srbije

Početkom marta 2019. godine policija je podnela prijavu protiv Vukotića.

„Policija je podnela dopunu krivične prijave protiv J.V. zbog pokušaja ubistva T.Z. Policijski službenici SKP-a i OB Kotor su 6.3.2019. godine državnom tužiocu u VDT-u u Podgorici podneli posebni izveštaj, kao dopunu krivične prijave, protiv J.V., visokorangiranog pripadnika organizovane kriminalne grupe, zbog osnovane sumnje da je na štetu T.Z. počinio ubistvo u pokušaju. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je J.V. pokušao da liši života T.Z. 23. maja 2016. godine u naselju Dobrota u Kotoru, na način što je vozilom kojim je upravljao, „audi“ crne boje podgoričkih registarskih oznaka, prilikom mimoilaženja, prvo preprečio put vozilu kojim je ona upravljala, a zatim je u njenom pravcu ispalio hitac iz pištolja – saopšteno je tada iz Uprave policije.

Tužilaštvo je proveravalo autentičnost materijalnih dokaza koje im je dostavio Vukotić, a dokazi se odnose na predmet pokušaja ubistva Tamare Zvicer. Radi se o video-snimcima koji navodno potvrđuju Vukotićev alibi i njegovu tvrdnju da u vreme kada je pucano na Tamaru Zvicer nije bio u Kotoru.

„Danu“ je ranije nezvanično potvrđeno da postoji više snimaka na kojima se vidi da je Vukotić u tom periodu bio u jednom tržnom centru u Sloveniji. Takođe, prema nezvaničnim saznanjima, pored snimaka sa nadzornih kamera, Vukotić je istražnim organima dostavio i putnu dokumentaciju koja, navodno, potvrđuje njegove tvrdnje, a koja će biti predmet provera.

Jovan Vukotić Foto: Savo Prelević

Kako je ranije objavio „Dan“, Vukotić je tužiocu ponudio dokaze da nije bio prisutan na mestu i u vreme izvršenja krivičnog dela za koje se tereti.

Kotoraninu ukinuli pritvor

Jovan je 28. jula napustio spuški zatvor nakon ukidanja pritvora. Identičnu odbranu, kao i u slučaju Tamare Zvicer, Vukotić je izneo i povodom optužbi za pokušaj ubistva Miloša Radonjića i Vojina Stupara. Vukotić je rekao da tog dana nije bio u Kotoru, niti negde drugo na crnogorskom primorju. Vukotić je 8. februara iz Srbije izručen Crnoj Gori, koja ga je potraživala radi vođenja krivičnog postupka pred podgoričkim Višim sudom zbog krivičnih dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja. Odmah nakon ekstradicije, on je saslušan u Višem tužilaštvu, zatim kod sudije za istragu, nakon čega je sproveden u spuški zatvor.

Komentari

Svi komentari (0)