Radoje Zvicer Foto: detective-info.com.ua

Radoje Zvicer (37), označen kao vođa kavačkog klana, i njegova supruga Tamara Zvicera najverovatnije će biti proterani iz Ukrajine.

Nezvanično, razlog za to je procena da ugrožavaju nacionalnu bezbednost Ukrajine, kao i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Takođe, ukoliko se ne potražuju, a poseduju pasoš i neke druge zemlje osim Crne Gore, biće deportovani u tu zemlju. U suprotnom, biće upućeni u Podgoricu direktnim letom čim Radoje Zvicer izađe iz bolnice.

Zvicer se nalazi u jednoj bolnici u Kijevu od 26. maja, kada je teško ranjen u sačekuši u kvartu u kojem je živio. Zbog napada na Zvicera, uhapšeni su Crnogorci Stefan Đukić, prvoosumnjičeni za ubistvo Baranina Jovana Klisića, Podgoričanin Emil Tuzović i srpski državljani Petar Jovanović i Milan Branković.

Tamara Zvicer Foto: Detective-info.com.ua

Nakon što je otkriveno da je Nišlija Petar Jovanović (46), zvani Peca Pitbul, osumnjičen za ubistvo Marka Vukovića (41), kuma navodnog vođe kavačkog klana, 17. januara na Bežanijskoj kosi u Beogradu, nadležni organi iz Ukrajine razmatraju mogućnost da ga izruče Srbiji.

Očekuje se da će ukrajinska policija u skorije vreme uzeti izjavu od Zvicera. Kako prenose ukrajinski mediji, njega u bolnici čuva policija, a Jovanović je 26. maja uhapšen u Odesi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare