Tamara Zvicer Foto: Detective-info.com.ua

Slučaj pokušaja ubistva Radoja Zvicera, navodnog vođe "kavačkog klana", koji je u utorak popodne teško ranjen, kada su dvojica naoružanih napadača pokušali da ga ubiju, još uvek je glavna vest u svim ukrajinskim medijima. Oni navode da je Zvicer izbegao smrt zahvaljujući svojoj supruzi Tamari, koju su sigurnosne kamere snimile kako je potegla oružje i zapucala na napadače. Ovo je drugi put da se Zvicerova našla u središtu pucnjave, a prethodni napad koji se dogodio u maju 2016. samo je čudom uspela da preživi.

Tamara Zvicer je tako uspela da spasi život mužu, koji je teško ranjen sa tri hica u grudi i kome su ukrajinski lekari u jednoj kijevskoj bolnici spasli život. Ukrajinski sajt detective-info.com.ua preneo je informacije da iako se na snimcima sigurnosnih kamera vidi kako se Tamara sprema da upotrebi vatreno oružje, taj pištolj, ali ni municija nisu pronađeni tokom policijskog uviđaja.

Foto: detective-info.com.ua

Međutim, ovo nije bilo prvi put da se Tamara Zvicer našala na meti napadača.

Na nju je pucano 23. maja 2016. godine kada je, dok je vozila automobil volksvagen „golf“ sive boje u naselju Dobrota u Kotoru, audi crne boje podgoričkih registracija, najpre pokušao da prepreči put, a onda je iz njega otvorena je vatra. Metak je pogido automobil u kome su bile Tamara Zvicer i njena maloletna ćerka. U ovom napadu one nisu bile povređene. Posle tri godine od tog događaja za ovaj napad podneta je krivična prijava protiv Jovana Vukotića, šefa rivalskog „škaljarskog klana“, ali je on negirao bilo kakvu vezu sa ovim događajem.

Ime Tamare Zvicer ponovo je došlo u centar pažnje maja prošle godine kada su, kako je pisala podgorička Pobjeda, članovi porodica nekoliko pripadnika kavačkog klana tužili Upravu policije PJ Kotor zbog oduzetih stvari prilikom pretresa njihovih stanova 12. septembra 2016. godine, koje im nisu vraćene. Sudske postupke zbog povraćaja stvari su pokrenule Tamara Zvicer, supruga Radoja Zvicera, Ruža Kašćelan, majka Slobodana Kašćelana, Neđeljka Božović, supruga Igora Božovića i Dolores Stupar, supruga Vojina Stupara i kćerka Igora Božovića. U tužbi u koju je Pobjeda imala uvid, Zvicer je tražila povraćaj tehničkih uređaja za koje, kako se navodi u tužbi, nije pokrenut krivični postupak, niti je podneta bila krivična prijava državnom tužiocu.

Zvicer je navela da je reč o tehničkim uređajima na kojima se nalaze snimci i porodične fotografije, koje imaju posebnu sentimentalnu vrednost za nju, pa je stoga prinuđena da ustane s tužbom za povraćaj tih uređaja. Ona potražuje mini-web kameru sa memorijskom karticom, lap-top, tri digitalna fotoaparata marke „Sony“ i „Casio“, šest mobilnih telefona marke „Motorola“, „Samsung“, „Iphone“ i „Blackbery“ i dva tableta marke „Samsung“.

U odgovoru na tužbe, zastupnik države Crne Gore, zaštitnik imovinsko-pravnih interesa Crne Gore je naveo da su stvari čiji se povraćaj traži tužbom oduzete od strane nadležnih organa u zakonito sprovedenom postupku, u skladu sa odredbama Zakonika o krivičnom postupku, i da je reč o predmetima koji služe kao dokaz u krivičnim postupcima koji su u toku. Kao dokaz dostavio je izjašnjenje specijalnog državnog tužioca Saše Čađenovića.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare