Foto: Printscreen/YouTube

Tužilaštvo BiH dostavilo je pravosudnim institucijama Srbije traženu dokumentaciju u postupku za izručenje Vladana Pejušića, koji se koristi i imenom Mirko Vukmirović.

„Tužilac Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju prosledio je dokumentaciju koju su zatražile pravosudne institucije Srbije u postupku izručenja za osumnjičenog Pejušić Vladana, zvanog Sarajlija, koji se koristi i imenom Mirko Vukmirović“, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U saopštenju se ističe da se Pejušić nalazi pod istragom Tužilaštva BiH zbog krivičnih dela organizovanog kriminala i teških ubistava na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Pejušić je, dodaje se, duže vreme bio nedostupan pravosuđu BiH i nalazio se u inostranstvu, a pre mesec dana je na osnovu potrage pravosudnih institucija BiH uhapšen na području Srbije, posle čega je pokrenut postupak za njegovo izručenje.

Mediji u BiH ranije su objavili da je Pejušić uhapšen u Novom Sadu 13. marta, gde se krio posle povratka iz Nemačke.

On je osumnjičen za učešće u likvidacijama Siniše Miličevića Tigra i Miloša Ostojića.

Ostojić, u čijem porodičnom vlasništvu je pekara „Zrno“ i niz drugih objekata u Istočnom Sarajevu, ubijen je iz automatskog oružja 1. januara 2019. godine.

Siniša Miličević ubijen je 31. maja 2018. godine takodje u Istočnom Sarajevu, ispred ulaza u zgradu u kojoj je stanovao.

Pejušić je, u međuvremenu, promenio ime u Mirko Vukmirović, a tvrdi se da je blizak saradnik Darka Eleza, koji se nalazi na odsluženju petnaestogodišnje kazne zbog organizovanog kriminala i više ubistava u BiH.

BONUS VIDEO: Zašto kažeš Šarić a misliš Hrkalović 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar