Milorad Šušnjić i Darko Elez, Foto: Arhiva/Printscreen/YouTube

Dok je Milorad Šušnjić, koji je juče suspendovan i ostavljen bez značke i oružja bio načelnik novosadske policije, na njegov rad poslate su na desetine pritužbi kako Unutrašnjoj kontroli MUP, tako i Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Najmanje žalbi je stizalo od građana, a većinu prijava su poslale upravo Šušnjićeve kolege policajci koji su zbog njega, na kraj, napsutili MUP.

Uprkos tome što se znalo kako Šušnjić radi, kao i da je unutar novosadske policije napravio svoje privatno odeljenje koje je funkcionisalo po sopstvenim pravilima, načelnik je “pušten niz vodu” tek kada su vlasti odlučile da se obračunaju sa nekadašnjom “mezimicom” MUP Dijanom Hrkalović, nekadašnjom pomoćnicom Nebojše Stefanovića, a danas glavnim krivcem za aferu prisluškivanja predsednika.

Dijana Hrkalović, Foto:Nova S

Prema izvorima Nova.rs iz novosadske policije, Šušnjića je na mesto načelnika najveće policijske uprave u Vojvodini postavila upravo Hrkalovićeva.

Ovaj do tada ne baš uspešan policijski inspektor koji je svojevremeno zbog pucnjave na nekom slavlju bio suspendovan i rapsoređen u policijsku garažu da radi na pranju i servisiranju policijskih automobile, po dolasku na čelo PU započeo je lični obračun sa svim kolegama koji su ga poznavali od ranije.

Milorad Šušnjić Foto:Screenshot/Youtube/novosadskatelevizija

Samo u toku njegovog mandata novosadsku policiju je napustilo oko pedesetak iskusnih policajaca i inspektora. Njihove pritužbe Ministrastvu i Unutrašnjoj kontroli su, zahvaljujući Hrkalovićevoj, ostajale u fiokama.

Kao Nova.rs saznaje, Šušnjić je suspendovan upravo iz istog razloga, odnosno držanja prijava protiv kriminalaca “u fioci”.

Naime, Šušnjić se sumnjiči da je u periodu dok je bio načelnik štitio Darka Eleza, jednog od najvećih kriminalca u regionu, tako što je prijave protiv njega, u kojma je optuživan za reketiranje i pretnje smrću, tri godine držao u fioci. Istovremeno dok je štitio kriminalce, Šušnjić je demonstrirao silu po Novom Sadu, posebno među bivšim kolegama.

Pročitajte još:

Uzbunjivač Duško Kovačević, policajac koji je prijavio Šušnjićeve prve saradnike za zlostavljanje i torturu nad osumnjičenima, godinama je morao da živi dalje od svoje porodice, strahujući za svoju bezbednost.

Takođe, Šušnjić je bio poznat po nezakonitoj zapleni automobile svima koji su mu na neki način smetali ili ugrožavali njegov autoritet. Pojedine automobile je znao i po dve godine „da drži na proveri”, uprkos dokazima da su legalno kupljeni od ovlaštenih distributera, ignorišući čak i naloge suda da moraju biti vraćeni vlasnicima.

Takođe, Milorad Šušnjić će ostati upamćen i kao jedini načelnik policije koji nije razgovarao sa gradonačelnikom Novog Sada, a nezvanično se saznaje da su njegovi ljudi čak jedno vreme, na svoju ruku, ili po nalogu Šušnjićevih šefova, čak pratili gradonačelnika Miloša Vučevića.

Istovremeno, u gradu se pričalo da se i materijalni status načelnika policije, koji je često viđan u društvu uspešnih novosadskih investitora, znatno poboljšao po dolasku na čelo policije.

Izvor: Republički geodetski zavod

Nepunih mesec dana nakon što je smenjen sa mesta načelnika, polovinom septembra 2020. Šušnjić je postao vlasnik vikendice u Bockama, elitnog vikend naseljana Fruškoj Gori, o čemu svedoči i izvod iz katastra u koji Nova.rs ima uvid.

Šušnjiću je inače danas dat rok da danas do 14 sati donese kompletan predemt Darku Elezu koji je krio i preda ga novom načelniku novosadske policije, ali on to nije uradio. Njegov bliski saradnik potvrdio je pre izvesnog vremena da je sve prijave protiv Eleza davao Šušnjiću, ali da ne zna šta se dalje s anjima događalo.

 

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar