Foto: Armend NIMANI / AFP / Profimedia

Tri osobe, koje su uhapšene zbog napada na srpskog mladića u utorak, 17. avgusta, u Bošnjačkoj mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice, priznale su krivicu, saopštila je danas kosovska policija.

Kako je navela, njima je određen pritvor nakon što su ispitani i, u prisustvu advokata, priznali krivicu.

Prethodno je iz kosovske policije saopšteno da su, istog dana kada se napad i dogodio, uhapšene tri osobe, među kojima i kosovski Albanac E.A (37) koji se nalazi na poternici radi izdržavanja kazne zatvora.

Kako se navodi u saopštenju kosovske policije regiona Sever, druga dvojica osumnjičenih su takođe kosovski Albanci A.A (21) i A.I (21), prenosi Kosev.

„Nakon prikupljenih dokaza, a u prisustvu advokata po službenoj dužnosti, osumnjičeni su u potpunosti priznali izvršenje krivičnog dela i opisali nacin izvšenja. O svemu je detaljno upoznat državni tužilac i za osumnjičene je doneo meru zadržavanja do 48 sati“, precizirali su iz policije.

U saopštenju se navodi da je istražna jedinica policijske stanice u severnom delu Kosovske Mitrovice privela ukupno šest osoba zbog napada, od kojih tri u svojstvu svedoka, a tri kao osumnjičene osobe.

Policija je u izveštaju za srpske sredine izvestila o još jednom slučaju napada, odnosno nanošenja lakih telesnih povreda.

Kako je navela, napadnuta je osoba u Gračanici, u svojoj kancelariji, nakon čega joj je ukazana medicinska pomoć.

Policija je identifikovala i uhapsila dvojicu muškaraca sa KiM kao osumnjičene u vezi sa ovim slučajem i oni su privedeni odlukom tužioca.

Policija je registrovala i da je juče ukraden električni kabl u Gračanici, tačnije u Lapljem Selu.

Što se tiče regiona Sever, policiji je prijavljen slučaj zastrašivanja u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Kako se navodi, jedna osoba sa KiM obavestila je policiju da je dobila poruku pretećeg sadržaja.

Osumnjičeni muškarac je ispitan i pokrenut je redovni postupak.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)