Blato s Marjanovićevih pantalona je isto blato u kom je nađeno telo pevačice

Hronika 01. nov. 202112:06 > 13:04
Podeli:

Blato pronađeno na Zoranovim pantalonama i desnoj patici podudara sa uzorcima blata koji su uzeti sa mesta na kom je pronađeno telo Jelene Marjanovic, kazao je veštak na današnjem ročištu u Višem sudu u Beogradu u nastavku suđenja za ubistvo pevačice.

Sudski veštak Vojkan Zorić je predočio da je veštačenje trajalo 15 meseci zbog složenosti slučaja, broja analiza i uzorka i pojasnio je, odgovarajući na pitanja Marjanovićevog advokata, da su svi uzorci uzeti 2. jula 2016. godine.

Marjanović je, podsećanja radi, na početku suđenja u novembru 2019. godine detaljno izneo svoju odbranu, negirajući da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike. Optužen je za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina i brani se sa slobode.

Zoran Marjanović Foto:E-Stock_dusan_milenkovic

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila je i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je prošle godine sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu.

Bonus video: Rekonstrukcija ubistva porodice Đokić u Aleksincu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar