Jugoslav Tintor Foto: N1

Advokat Jugoslav Tintor saopštio je razloge zbog kojih je na današnjoj skupštini Advokatske komore Beograda (AKB) podneo neopozivu ostavku na funkciju predsednika te komore i istovremeno predložio Skupštini da zakaže prevremenu izbore za sve članove organa i nosioce funkcija AK Beograda.

„Razlog za ostavku je neslaganje sa odlukama većine članova Upravnog odbora AKB) da se obustavi plaćanje članskog doprinosa AK Srbije i da se pokrene postupak opoziva članova UO AK Srbije iz AK Beograda zbog načina glasanja povodom Zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku (ZPP)“ , naveo je, pored ostalog, Tintor.

On smatra da se takvim odlukama potkopava sistem na kojem advokatura počiva i kaže da nije spreman da svojim imenom stoji iza posledica nestatutarnih odluka.

Takođe je mišljenja da članovi UO AK Srbije, prema statutu, imaju slobodan mandat i pravo da misle svojom glavom i glasaju na način koji je po njihovom mišljenju u najboljem interesu advokature, kao i da jedan broj članova UO AK Beograda projektuje svoje lične konflikte na odnose između komora.

Za pregovore sa Ministarstvom pravde o Nacrtu ZPP kaže da su njegova lična karta u protekle četiri godine, dok danas. kako dodaje, podnosi ostavku jer veliki broj kolega smatra da su pregovori „izdaja advokature“.

„Ja ne smatram da je to izdaja, a Sporazum sa Ministarstvom pravde smatram istorijskim jer demonstrira snagu profesinalne asocijacije da u bileteralnim pregovorima sa državom ostvari konkretan uspeh“ naveo je Tintor u obrazlaženju ostavke.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar