Vjekoslav Ilić i Nikola Krsmanović Foto: Facebook

"Muž me je zvao noćas oko 10 do 1 i samo mi je rekao: "Zovi hitnu, ranjen sam". To je bila rutinska kontrola, zaustavili su vozilo, uzeli dokumenta. Ubica im se smešio u lice", započinje ispovest za "Blic" Gordana Ilić, supruga Vjekoslava Ilića (50) policajca koji je ranjen u pucnjavi u Loznici.

Reporteri „Blica“ zatekli su Gordanu u porodičnoj kući gde živi sa suprugom. Čekala je vesti o stanju supruga. Ugostila ih je ljubazno, a onda krenula da se priseća svega što se dešavalo kobne noći, a ispričala je i šta joj je suprug koji je upucan u rame rekao iz bolničke postelje.

„Bila je to rutinska kontrola, zaustavili su vozilo uzeli dokumenta, a ubica im se smešio u lice. Pitali su ga gde ide, on je odgovorio da ide kod prijatelja u Sarajevo. Oni su uzeli dokumenta od njega, a moj muž je otišao do policijskog auta da proveri. Dok je bio okrenut leđima, jedan metak ga je pogodio, dva okrznula, zatim je čuo još hitaca, ali Nikolu nije nigde video. Moj muž se spotakao na neku žardinjeru i pao, ubica je verovatno mislio da je i on mrtav“, ispričala je za Blic supruga ranjenog policajca.

Foto:privatna arhiva

Kako je rekla, Vjekoslav Ilić je mislio da je ubijeni policajac Nikola Krsmanović uspeo da pobegne.

„Bio je ranjen ali je krenuo da puca prema ubici. Ispalio je četiri hitaca, ali je ubica pobegao u pravcu Drine. Zatim je ugledao Nikolu kako leži sa ranama na glavi i grudima. Nikola je ležao sav krvav. Moj muž je bio svestan sve vreme“, kazala je ona.

Nikola Krsmanović Foto: Facebook

Kako kaže, ubrzo je došla Hitna pomoć, unela Nikolu u vozilo.

„Celo vozilo je bilo od krvi koliko je iskrvario. Doktori su davali sve od sebe da ga spasu, ali bezuspešno“, ispričala je Gordana.

Prema njenim rečima, Nikola Krsmanović, ubijeni policajac, je bio vredan momak, bio je zaljubljenik u svoj posao.

„Dugo je radio u Beogradu, skoro se preselio. Mom mužu je još pet godina do penzije. Oni nekad rade na granici, nekad u patroli. Te noći su bili u patroli“, zaključuje ona.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su lažne informacije o navodnoj izjavi Artana Hajrizija da mu je dokumenta uzeo brat, jer ako je brat već došao u Nemačku, što bi se vraćao u Preševo!?

PROČITAJTE JOŠ:

U Bijeljini je lišeno slobode lice koje se dovodi u vezu sa osumnjičenim za ubistvo jednog i ranjavanje drugog policajca u Loznici.

Osumnjičeni je uhapšen u jednom ugostiteljskom objektu u Račanskoj ulici.

Veliki broj policije nalazi se u Loznici gde intenzivno češljaju svaki deo ovog grada u potrazi za Artanom Hajrizijem koji se sumnjiči da je noćas na graničnom prelazu ubio policijaca Nikolu Krsmanovića. Komšije koje žive nedaleko od mesta gde je se dogodio nezapamćeni zločin u šoku su, a kako pričaju za „Blic“ noćas su čuli pucnjavu, a potom videli policajca kako leži na asftaltu.

Otac tvrdi da je Artan u Nemačkoj

Mustafa Hajrizi, otac Artana i Fatona Hajrizija, tvrdi za albanski „Nacional“ da je Faton Hajziri uzeo pasoš svog brata Artana koji je osumnjičen za ubistvo policajca u Loznici.

Podsetimo, srpska policija ispituje da li je pasoš koji je ispao ubici policajca falsifikat, saznaje.

Policajac upucan u glavu

Kako saznajemo, policajac Nikola Krsmanović je ubijen hicem u glavu, dok je njegov kolega Vjekoslav Ilić (50) upucan u rame.

On je hospitalizovan u Opštoj bolnici u Loznici, a kako je za „Blic“ rečeno njegovo stanje je stabilno i van je životne opasnosti.

Na licu mesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog, izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajirzi Artan (33) i nemačka lična karta.

Artan Hajrizi, koji je tražen od strane srpskih vlasti zbog ubistva srpskog policajca, izjavio je da je njegov brat Faton Hajrizi boravio kod njega i da mu je uzeo dokumente.

Na licu mesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog, izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajziri Artan (33) i nemačka lična karta.

Taksista iz Tutina je ubici naplatio prevoz do Loznice 450 evra, a šta je sve rekao o ubistvu u Loznici pročitajte ovde.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je pucanje na granične policajce kod Loznice bio nesumnjivo teroristički akt, kao i da se za počinioca ovog užasnog zločina i dalje utvrđuje da li je reč o osobi koja se lažno predstavlja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare