Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Stanari zgrade u Južnom bulevaru 94 nedelju uveče proveli su na ulici zbog delimičnog urušavanja gradilišta pored njihove zgrade. Radovi su stali, ali strah je ostao.

Radovi na gradilištu su zaustavljeni, mašine stoje, nema radnika, ispred ograde u ogromnoj rupi koja zjapi tamo gde je broj 94 dežuraju komunalci i policajci. Beograđani koji žive u zgradama 92 i 96 uprkos prisustvu unformisanih službi, nisu nimalo sigurni.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Mi smo se već žalili, probali smo preko upravitelja zgrade, ali njemu se niko nije javljao. Na kraju se dogodilo to što se dogodilo, probudila nas je tutnjava usred noći. Ja nisam stručnjak, ali nije ni potrebno biti građevinac, pa videti da nešto nije u redu, jer je investitor potkopao temelje naših zgrada. On uopšte nije nabio šipove, verovatno da bi uštedeo u vremenu i materijalu. Našoj zgradi je poremećena statika i počela je da se krivi. Zidovi u stanovima na 6. i 7. spratu počeli su da pucaju, a vrata ne mogu dobro da se zatvore“, navodi stanarka višespratnice na broju 92.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Po njenim rečima, verovatno će se zgrada još slegati i kriviti, jer je ceo taj kraj na klizištu i svi temelji moraju da budu nabijeni šipovima da bi se sprečilo klizanje zemljišta, oštećenje, pa i rušenje zgrada.

Stariji gospodin, koji živi u zgradi 96, takođe razgleda temelje. Ni on nije siguran šta će se dogoditi.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Umesto da stavi šipove, on je naslonio temelje na temelje naše zgrade. Pokriće i kanalizacionu cev, a po zakonu treba da ostavi dva metra da bi majstori mogli da priđu ukoliko bude potrebna neka intervencija. Ako sve zabetonira, a nešto se dogodi, šta da radimo? Isekao je i gvožđe na armaturi, a ta voda mora da ode negde, a nagib je takav da će ta voda da uđe u naš garaže“, navodi ovaj stanar iz zgrade 96.

Sve ovo je podsetilo na Vidovdansku ulicu, kada se deo zgrade, koji je bio pored gradlišta, urušio u julu ove godine. Ljudi su ostali bez stanova, neki bez dela imovine koja je završila u jami, a pukom srećom niko nije poginuo.

BONUS VIDEO: Rušenje zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru

 

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar