Urusavanje gradilista Juzni bulevar gradiliste policija
Urušavanje gradilišta na Južnom bulevaru Foto:Nova.rs

U Južnom bulevaru kod broja 94 večeras je došlo do urušavanja gradilišta, na svu sreću nema povređenih, a kako je za Nova.rs rekla rukovodilac građevinske inspekcije za grad Beograd Nataša Ivanović Jokanović, gradilište će biti zatvoreno do sutra.

„Ovde su dve susedne zgrade koje imaju svoje šipove i koje su oslonjene na svoje stare šipove kada su građene. Nisu ugroženi. Mislili smo da je pozadi kućica ugrožena, međutim, to je samo jedan kabl preko naglavne grede. Investitor ima građevinsku dozvoli, izvodi radove po projektu. Postoji projekat temeljne jame koji ćemo ujutru pregledati. U toku je vađenje zemlje i ja ne vidim da se tu ruši zemlja, ali će dežurati policija. Mi ćemo zatvoriti gradilište do sutra, ja ću napisati zapisnik sa investirom dok ne proverimo sve činjenice i podatke iz projekta. Stanari su bezbedni večeras“ rekla je Ivanović Jokanović.

Podsetimo, stanari susednih zgrada za Nova.rs tvrde da su se ranije žalili nadležnima zbog pomenutog gradilišta, ali da je reakcija izostala, iako je gradilište neobezbeđeno s jedne strane, a u blizini se nalazi i osnovna škola.

Urusavanje gradilista Juzni bulevar
Urušavanje gradilišta na Južnom bulevaru Foto:Nova.rs

S druge strane, investitor Danko Mitrić u razgovoru za Nova.rs rekao je da se ništa nije dogodilo.

„Uvek se nađe neko ko na Tviteru napiše neku gluposti koju svi prenesu i na lice mesta po službenoj dužnosti izađu policija, komunalna policija i ja koji sam dotrčao jer sam mislio da se dogodilo ko zna šta. Ništa se nije desilo, bukvalno ništa. Mi imamo dozvolu, kupili smo plac od direkcije grada, prijavili smo sve poslove koje radimo po projektu i po propisima, postoji nadzorni organ, sve je po zakonu. Ako bilo koja inspekcija koja sutra izađe na lice mesta, utvrdi bilo kakvu nepravilnost, tu smo da snosimo odgovornost. Sve radimo po projektu i propisima, tako da ne vidim da ima bilo šta nebezbedno niti bilo šta što može da ugrozi bilo koga… Gradiliste kao i svako gradilište“ tvrdi investitor Mitrić.

BONUS VIDEO: Protest ispred zgrade opštine Vračar povodom urušavanja zgrade u Vidovdanskoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare