Urusavanje gradilista Juzni bulevar
Urušavanje gradilišta na Južnom bulevaru Foto:Nova.rs

U Južnom bulevaru kod broja 94 večeras je došlo do urušavanja gradilišta.

Kako javlja reporter Nova.rs, pripadnici Policijske stanice „Vračar“ stigli su na lice mesta, a pojedini stanari iz okolnih zgrada su izašli napolje.

Na svu sreću nema povređenih.

Urusavanje gradilista
Foto:Nova.rs

„Stalno imamo probleme sa ovim gradilištem. Padala je ograda nekoliko puta, šipovi nisu dobro postavljeni“ rekao je stanar zgrade koja se nalazi prekoputa ovog gradilišta.

Stanari susednih zgrada za Nova.rs tvrde da su se ranije žalili nadležnima zbog pomenutog gradilišta.

„Između šipova je ostalo prostora, nisu to betonirali na vreme, a nekoliko dana je padala kiša i praktično isprala zemlju. Pored toga, gradilište je totalno neobezbeđeno“ rekla je jedna starija gospođa koja živi u blizini, a koja je želela da ostane anonimna.

Sagovirnici našeg portala iz susedstva navode da i da je u blizini je Osnovna škola Kralj Petar Prvi, te da to što je gradilište neobezbeđeno može da ugrozi nečiji život.

„I kad je pala ograda na auto investitor se nije pojavio. Pada kiša, ispira se zemljište, čujemo kako se odronjava, a niko ne reaguje“ kažu građani za Nova.rs.

Prema rečima našeg reportera, gradilište je neograđeno sa jedne strane. Tabla koja se tu nalazi reč je o stambeno poslovnom objektu. Prema podacima sa table radovi su krenuli krajem septembra i plan je da se završe do septembra 2023. godine.

Reporter Nova.rs javlja da je na mesto incidenta došao i šef građeinske inspekcije, a tu su i pripadnici Komunalne milicije.

Investitor Danko Mitrić trenutno se nalazi na gradilištu, a kako je rekao u izjavi za Nova.rs, „nije istina da je iko išta prijavio“.

„Uvek se nađe neko ko na Tviteru napiše neku gluposti koju svi prenesu i na lice mesta po službenoj dužnosti izađu policija, komunalna policija i ja koji sam dotrčao jer sam mislio da se dogodilo ko zna šta. Ništa se nije desilo, bukvalno ništa. Mi imamo dozvolu, kupili smo plac od direkcije grada, prijavili smo sve poslove koje radimo po projektu i po propisima, postoji nadzorni organ sve je po zakonu. Ako bilo koja inspekcija koja sutra izađe na lice mesta, utvrdi bilo kakvu nepravilnost, tu smo da snosimo odgovornost. Sve radimo po projektu i propisima, tako da ne vidim da ima bilo šta nebezbedno niti bilo šta što može da ugrozi bilo koga… Gradilište kao i svako gradilište“ tvrdi investitor Mitrić.

Rukovodilac građevinske inspekcije za grad Beograd Nataša Ivanović Jokanović rekla je za Nova.rs da će do sutra zatvoriti gradilište.

„Ovde su dve susedne zgrade koje imaju svoje šipove i koje su oslonjene na svoje stare šipove kada su građene. Nisu ugroženi. Mislili smo da je pozadi kućica ugrožena, međutim, to je samo jedan kabl preko naglavne grede. Investitor ima građevinsku dozvoli, izvodi radove po projektu. Postoji projekat temeljne jame koji ćemo ujutru pregledati. U toku je vađenje zemlje i ja ne vidim da se tu ruši zemlja, ali će dežurati policija. Mi ćemo zatvoriti gradilište do sutra, ja ću napisati zapisnik sa investirom dok ne proverimo sve činjenice i podatke iz projekta. Stanari su bezbedni večeras“ rekla je Ivanović Jokanović.

Kako je došlo do urušavanja gradilišta utvrdiće nadležni.

BONUS VIDEO: Potencijalno novo urušavanje zgrade

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare