Beogradski splav "Kartel", prema nalazu prvog veštačenja, najverovatnije je potonuo zbog prisustva većeg broja gostiju od dozvoljenog.

Istraga koju vodi Prvo osnovno javno tužilaštvo, prema informacijama koje su dobile Novosti, i dalje traje, a po njenom okončanju biće poznato šta se tačno dešavalo u noći između 23. i 24. decembra prošle godine.

Te večeri na splavu, kod beogradskog Sajma, bilo je nekoliko stotina gostiju, uglavnom tinejdžera, a kako je saopšteno, evakuisano je njih 114. Neki od gostiju završili su u hladnoj Savi. Na svu sreću, sve je prošlo bez žrtava.

Istraga se vodi protiv V. M., vlasnika „Kartela“ i još tri osobe: A. E., M. M. i N. B. zbog sumnje da su počinili krivično delo izazivanje opšte opasnosti. Nakon saslušanja, pušteni su da se brane sa slobode jer imaju uredno prijavljena prebivališta, a i ranije nisu osuđivani za ista ili slična dela.

Izvlačenje splava „Kartel“ koji je potonuo krajem prošle godine

„Nakon saslušanja osumnjičenih, zakazana su ispitivanja oštećenih i svedoka. Uporedo sa tim, oduzeti su telefoni od okrivljenih i predati na veštačenje. Određeno je i dopunsko veštačenje splava, a vlasniku je rešenjem Lučke kapetanije naloženo da krene sa njegovim izvlačenjem“, naveli su u svom odgovoru za „Novosti“ iz Prvog tužilaštva.

Ovaj deo posla otpočeo je pre šest dana.

Prethodila tuča

Prema onome što je objavljeno, neposredno pre nego što će krenuti da tone, izbila je tuča između nekoliko gostiju i pripadnika obezbeđenja na mostu koji je spajao obalu i ovaj objekat, a koji je u jednom trenutku pukao. Za samo sedam minuta od prijave da je splav potonuo i da su ljudi u vodi, došle su policijske ekipe i Hitna pomoć. Na terenu je bilo 25 vatrogasaca-spasilaca sa Voždovca, Zvezdare i Novog Beograda. Pomoć su pružili i zaposleni sa beogradskog Sajma.

Bonus video: Tužilašto pokrenulo istragu oko potonuća splava Kartel: Rezultate istraga o prethodnim potonućima još čekamo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar