Foto: N1/Nemanja Jovanović/Nova.rs

Iako odluka Višeg tužilaštva da ne povede istragu protiv Branislava Lečića, kog je glumica Danijela Štajnfeld optužila za silovanje, još uvek nije končna, u javnosti je već stvoren utisak da se istražni organi neće više baviti poznatim glumcem.

Tome je donekle doprineo i on sam saopoštenjem za javnost u kom je zamerio delu javnosti koja ga je osudila pre bilo kakvog postupka. Sa druge strane, Danijela Štajnfeld će zasigurno uložiti žalbi Apelacionom tužilaštvu i tražiti da se naloži ponovno preispitivanje odluke da se ne pokreće istraga, ali i da se saslušaju svedoci koji, iz nekog razloga, do sada nisu ispitani.

Da odluka jeste donekle sporna, potvrdio je za novine „Nova“ i izvor upoznat sa slučajem, koji smatra da bi i po tužioca bilo mnogo bolje da je otvorio istragu, pa onda, ukoliko bi raspolagao istim dokazima, doneo ovakvu odluku.

“Bilo bi logično da je otvorio postupak i preduzeo neke zakonski konkretnije radnje, poput psihološkog i psihijatrijskog veštačenja, jer bi upravo njihovi nalazi mogli biti ono na čemu bi bazirao svoje mišljenje o osumnjičenom i žrtvi. Takođe, veštak je mogao da ispita i autentičnost snimka telefonskog razgovora, s obzirom na to da odbrana spočitava da je montiran i da ne može biti dokaz. Zašto je tužilac odlučio da bude jedina karika u ovom slučaju, unapred znajući da će svaka njegova odluka, ma kakva bila, biti revidirana u javnosti, verovatno je poznato samo njemu”, rekao je ranije za „Novu“ dobro obavešten izvor.

Podsećanja radi, Danijela Štajnfeld je u martu je podnela krivičnu prijavu protiv glumca Branislava Lečića, koga je optužila da ju je 2012. godine silovao, u vreme kada su zajedno radili na jednoj predstavi.

Ona je prvo prošle godine u svom dokumentarnom filmu otkrila da ju je silovao stariji kolega iz Srbije. Štajnfeld nije želela da otkrije njegov identitet, a sve što je kazala bilo je da je on veoma uticajan u svetu filma i pozorišta.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ubrzo je po režimskim tabloidima započelo citiranje ko bi mogao biti misteriozni silovatelj, a odlučnost glumice da ne izgovori njegovo ime, na posletku je ceo slučaj bacilo u senku.

Međutim, zbog očiglednog uznemirenja javnosti, tužilaštvo je tražilo od glumice da se odazove pozivu na saslušanje, što je ona na posletku i učinila u martu ove godine kada je doputovala u Beograd iz SAD.

Nakon što je otkrila Lečićevo ime, poznati glumac i opozicioni političar pokušavao je danima da na svaki način demantuje njene navode. Na saslušanju u policiji je proveo čitav jedan dan, a po izlasku je tvrdio da je prošao poligraf.

Bonus video: Slučaj Danijele Štajnfeld

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare