Foto:Zoran Lončarević; Filip Krainčanić/Nova.rs

Nakon što je Više javno tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu glumice Danijele Štajnfeld koja je Branislava Lečića optužila za silovanje, oglasio je Branislav Lečić koji je između ostalog naveo da mu je učinjena nepovratna šteta.

„Nakon izuzetno teškog perioda, od skoro četiri meseca, primio sam vest kako je tužilaštvo odlučilo da protiv mene ne pokreće postupak povodom iznetih optužbi.

Iako sam, budući da nisam kriv, ovakav ishod i očekivao, moram priznati da se ne osećam kao pobednik. Naime, šteta koja je naneta meni, mojoj porodici i prijateljima, nikada i nikako ne može biti nadoknađena.

Takođe, nenadoknadiva šteta naneta je i svim pravim žrtvama nasilja u našoj zemlji i regionu. Nakon ovakvog epiloga imaće još manje smelosti da se za pomoć obrate nadležnim institucijama.

Razloge zbog kojih se sve ovo desilo baš meni još uvek ne mogu da razumem, niti mogu da razumem motive onih koji su me osudili pre nego je bilo kakav postupak protiv mene i pokrenut. Iako sam pred policijom i tužilaštvom imao status građanina, a ne optuženog niti čak osumnjičenog, mnogi su požurili da iznesu završnu reč i donesu osuđujuću presudu.

Jako sam zabrinut zbog našeg opšteg stanja u društvu. Koristim priliku da pozovem čitavu javnost, a pre svega medije i ostale koji imaju uticaj na javno mnjenje, da ubuduće više pažnje obrate na pretpostavku nevinosti, kao jedno od osnovnih ljudskih prava, a sve kako se više nikome ne bi dogodilo da bude osuđen pre suđenja.

Sada mi je potreban odmor i molim medije da to omoguće, kako meni tako i mojoj porodici. Nakon toga, rado ću upoznati javnost sa svojom stranom priče i mojim konkretnim dokazima iz po

stupka, jer smatram da je to moje pravo i velika obaveza, zbog moje dece, ljudi koji poštuju moje delo, ali i našeg društva uopšte“, naveo je Branislav Lečić.

Podsećamo, Danijela Štajnfeld u martu je podnela krivičnu prijavu protiv glumca Branislava Lečića,koga je optužila da ju je tokom 2012. godine silovao, u vreme kada su zajedno radili na jednoj predstavi. Ona je prvo prošle godine u svom dokumentarnom filmu otkrila da ju je silovao stariji kolega iz Srbije. Štajnfeld nije želela da otkrije njegov identitet, a sve što je kazala bilo je da je on veoma uticajan u svetu filma i pozorišta.

Nakon što je otkrila Lečićevo ime, poznati glumac i opozicioni političar pokušavao je danima da na svaki način demantuje njene navode. Na saslušanju u policiji je proveo čitav jedan dan, a po izlasku je tvrdio da je prošao poligraf.

BONUS VIDEO: Hapšenje Veljka Belivuka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare