Srđan Janković, jedan od osumnjičenih za ubistvo devojčice Danke Ilić u Banjskom polju, saslušan je danas pred Višim javnim tužilaštvo u Zaječaru i on je tom prilikom rekao da uopšte nije video devojčicu kobnog dana.

Janković je skoro dva meseca ćutao i odbijao da govori, a prošle sedmice je, kako su preneli beogradski mediji, poručio preko svog advokata da želi da iznese svoju odbranu.

Pročitajte još:

„Saslušanje je završeno. Srđan Janković je negirao izvršenje krivičnog dela. On je čak i rekao da uopšte nije video devojčicu kobnog dana“, rečeno je za Novu iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru.

Foto:Društvene mreže

Devojčica Danka Ilić nestala je krajem marta ove godine u Banjskom polju kod Bora. Nakon opsežene potrage i istrage, ministar Gašić i predsednik Aleksandar Vučić saopštili su da je devojčica ubijena i da su dvojica radnika JKP „Vodovod“ u potpunosti priznali da su ubili devojčicu, a njeno telo zakopali na nepoznatu lokaciju.

Malena Danka neposredno pre nestanka došla sa svojom majkom i mlađim bratom na imanje u Banjskom polju, koje je u bilo vlasništu porodice majke devojčice. Prema dosadašnjim informacijama, devojčica je izašla iz dvorišta dok je njena majka davala vodu mlađem bratu. Ubrzo nakon toga, na nju su kolima naleteli Dejan Dragijević i Srđan Janković koji su tog dana bili na radnom zadatku u ovom mestu kod Bora.

Danka Ilić Foto:privatna arhiva

Devojčica je od udarca ostala bez svesti, a njih dvojica su je ubacili u svoj automobil, ubili i zakopali na deponiju. Odakle je Dragijević njeno telo prebacivao na nepoznate lokacije. Preko 500 uzoraka uzeto je iz automobila, a oni koji su do sada veštačeni nisu pokazivali prisustvo DNK ubijene devojčice.

Pročitajte još:

Kako smo ranije pisali, trenuto je na Biološkom fakultetu u Beogradu ispitivanje dlake pronađene u vozilu, ali je problem što nema koren, pa će biti jako teško izvući DNK trag iz nje, objasnili su nam iz Višeg javnog tužilaštva ranije.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs/Facebook

Brojne kontroverze prate ovaj slučaj od samog početka, a pripadnici policije u Boru ubili su možda jednog od ključnih svedoka u ovom slučaju. Brat osumnjičenog Dejana Dragijevića, Dalibor, za kog se pretpostavljalo da je pomagao u premeštanju tela. On je brutalno pretučen u policijskoj stanici u kojoj je bio u pritvoru, a od zadobijenih povreda preminuo je. Obdukcija koja je obaljena u Beogradu pokazala je da je muškarac preminuo od zadobijenih povreda, iako je MUP prethodno saopštio da je preminuo iznenada u stanici.

BONUS VIDEO: Završeno saslušanje osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare