Ninoslav Jovanović, Foto: facebook

Višestruko osuđivani silovatelj Ninoslav Jovanović, poznatiji po nadimku Malčanski berberin, preminuo je u zatvoru, a on je bio osuđen na doživotnu robiju zbog otmice i zlostavljanja devojčice. Slučaj otmice Monike K. podigao je sve srpske službe na noge, a potera za Jovanovićem je jedna od najvećih ikada u Srbiji.

Tog 20. decembra 2019. godine, Jovanović je devojčicu presreo i oteo na putu do škole. Tada je počela agonija koja je trajala punih 17 dana.

Višestruki silovatelj je devojčicu potom odveo u zemunicu, skrovište, za koje se pretpostavlja da ga je napravio mesecima unapred. Nakon što su tu prenoćili, silovatelje se sa otetom devojčicom uputio dalje.

Pedofil je sa Monikom tokom tih 17 dana često menjao mesta na kojima su se krili, a to su uglavnom bile napuštene kuće ili vikendice u Malči, Pasjači… U međuvremenu joj je ošišao kosu, a kako je policija saopštila, i izvršio seksualno zlostavljanje. Hodali su uglavnom noću, kroz šume i kraj pruge – trudili su se da se kreću po delovima koji nisu bili prometni.

Ninoslav Jovanović Foto: Arhiva

Devojčica je nakon deset dana pronađena živa u vikendici u Pasjači. Ispričala je da ju je hranio bombonama i tek ponekad joj davao nešto više da pojede. Bila je iscrpljena i umoran.

Devojčicu je sasvim slučajno pronašao vlasnik te kuće, a Ninoslav je uspeo da pobegne i to tako što je skočio kroz prozor.

Potera za Malčanskim berberinom je jedna od najvećih u proteklih desetak godina. Tokom bekstva se krio po šumi i rupama u zemlji koje je ranije iskopao, a na kraju se vratio do svog sela Malča. Komšije su ga videle kako beži iz njihove šupe, a potom je policija suzila pretragu.

Ipak, početkom januara 2020., policijske snage Srbije uspele su da uđu u trag Jovanoviću i stave mu lisice na ruke. Zatečen je na groblju.

Foto: Rts printscreen

U potrazi za Monikom Karimanović učestvovalo je 200 policajaca i nekoliko stotina dobrovoljaca.

Pročitajte još:

Ninoslav Jovanović je u zatvoru proveo 22 godine, a na prethodnim suđenjima je priznao da ga šišanje devojčica seksualno uzbuđuje. Psihijatri su tada ocenili da su emocije i nagoni Jovanovića bolesni, ali da je svestan šta čini i da su njegove intelektualne operacije sasvim u redu.

Veštaci su ga opisali kao osobu koja „nije duševno obolela, ali ima psihopatsku strukturu ličnosti“ i nesumnjivo su zaključili da postoji mogućnost da ponovi krivično delo. Jovanović je čak 11 puta bio osuđivan i osumnjičen za više od 30 krivičnih dela, od krađe i teške krađe pa do obljube i čak silovanja. U zatvoru je proveo skoro polovinu života, tačnije 22 godine.

BONUS VIDEO: Robert Karimanović, otac žrtve malčanskog berberina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar