Smrt Anje Grahovac: Presuda lekaru posle 14 godina

Hronika 22. apr. 202112:58
Podeli:
Foto: Privatna arhiva

Viši sud u Beogradu objaviće sutra drugu prvostepenu presudu anesteziologu Stanoju Glišiću, povodom optužbi da je odgovoran za smrt trogodišnje Anje Grahovac koja je preminula nakon operacije katarakte na klinici "Perfekta" u junu 2007. godine.

Glišiću je po nalogu Apelacionionog suda ponovljeno suđenje, koji je u februaru 2019. godine ukinuo prvu presudu kojom je Glišić bio osuđen na tri godine zatvora zbog krivičnog dela „teško delo protiv zdravlja ljudi“, kao odgovoran za smrt devojčice.

Anja Grahovac je operisana 21. maja 2007. godine od katarakte na klinici „Perfekta“, a preminula je dve nedelje kasnije, 4. juna, usled oštećenja na mozgu izazvanih manjkom kiseonika pri operaciji.

Glišić je optužen za krivicno delo „teško delo protiv zdravlja ljudi”, jer je, prema stavu tužilaštva, očigledno nesavesno postupao i nije blagovremeno preduzeo neophodne radnje nakon poremećaja stanja devojčice.

Zbog nedostatka dokaza, pre dve godine su pravosnažno od optužbi u ovom slučaju oslobođeni oftamolog Božidar Ilić, vlasnik ordinacije „Ilić“, koja je od klinike „Perfekta“ iznajmila salu za operaciju, zatim suvlasnik klinike „Perfekta“ Dejan Milutinović i Milan Vasiljević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar