Foto: Privatna arhiva

Suđenje anesteziologu Stanoju Glišiću (75) za nesavesno lečenje trogodišnje Anje Grahovac, koja je preminula 2007. godine nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu svedočenjem veštaka Branka Milankovića.

Veštak je ostao pri ranijem iskazu koji je dao pred sudom.

Podsetimo, on je ranije objasnio da je dete, nakon operacije u privatnoj klinici „Perfekta“, zbog komatoznog stanja, moralo biti prebačeno u kliniku u Tiršovoj ili na Institut za majku i dete.

„Lečenje je moralo biti nastavljeno u šok-sobi, uz insistirano disanje, dodatnu oksigenaciju krvi, kontinuirano praćenje vitalnih znakova i primenu infuzije“, rekao je tada veštak.

Veštak je dosta neodređeno odgovarao na pitanja odbrane, u pogledu uzroka smrti devojčice.

Pročitaje još:

Pretpostavlja se da će se na narednom pretresu, koji je zakazan za 31. mart krenuti sa iznošenjem završnih reči.

Inače, pretresu je prisustvovao i otac preminule Anje, Aleksandar Grahovac.

Podsetimo, anesteziolog Glišić optužen za nesavesno lečenje trogodišnje Anje Grahovac, koja je preminula juna 2007. posle operacije katarakte na privatnoj klinici “Perfekta”. Glišić je u novembru 2017. godine osuđen na tri godine zatvora zbog teškog dela protiv zdravlja ljudi, ali je tu presudu ukinuo Apelacioni sud i postupak vratio na novo suđenje.

Sa druge strane, Apelacija je potvrdila prvostepenu presudu kojom su suvlasnik klinike Dejan Milutinović, oftamolog Božidar Ilić i serviser aparata Milan Vasiljević oslobođeni krivice u ovom slučaju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar