Foto: Privatna arhiva

Suđenje anesteziologu Stanoju Glišiću (75) za nesavesno lečenje trogodišnje Anje Grahovac, koja je preminula 2007. godine nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu saslušanjem stručnog savetnika tužilaštva Zorana Stankovića.

Na današnjem pretresu trebalo je da stručni savetnik Stanković postavlja pitanja okrivljenom Glišiću. Stanković je Glišića samo upitao da li je vodio kartu anestezije.

Pročitajte još:

Optuženi Glišić je istakao da jeste, sve do nastupanja krize. Na ostala pitanja optuženi nije želeo da odgovara.

Otac preminule devojčice Anje, Aleksandar Grahovac, je potom upitao sudiju da se pročitaju pitanja stručnog savetnika, ali je sudija to odbio, nakon čega je pretres odložen.

Podsetimo, anesteziolog Glišić optužen za nesavesno lečenje trogodišnje Anje Grahovac, koja je preminula juna 2007. posle operacije katarakte na privatnoj klinici “Perfekta”.

Glišić je u novembru 2017. godine osuđen na tri godine zatvora zbog teškog dela protiv zdravlja ljudi, ali je tu presudu ukinuo Apelacioni sud i postupak vratio na novo suđenje. Sa druge strane, Apelacija je potvrdila prvostepenu presudu kojom su suvlasnik klinike Dejan Milutinović, oftamolog Božidar Ilić i serviser aparata Milan Vasiljević oslobođeni krivice u ovom slučaju.

Trogodišnja Anja operisana je 21. maja 2007. godine, a preminula je dve nedelje kasnije usled oštećenja na mozgu izazvanih manjkom kiseonika pri operaciji. Veštaci nisu mogli jasno da utvrde zbog čega je došlo do poremećaja prokrvljenosti mozga, a usled čega je nastupila smrt.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar