Foto: Instagram/mileena_radulovic, Printscreen/RTS

Miroslav Mika Aleksić, čuveni dramski pedagog i vlasnik škole glume u Beogradu, koji je priveden jer ga je više devojka prijavilo za silovanje ili seksualno uznemiravanje, među kojima je i glumica Milena Radulović, biće saslušan u 17 sati u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, nakon čega će biti poznato da li će se od stravičnih optužbi braniti sa slobode ili iz pritvora.

Naredna 24 sata biće ključna za sudbinu poznatog profesora, a Aleksić će biti priveden u 17 sati na saslušanje, nakon koga će biti poznato da li će za ovog seksualnog predatora tužilaštvo zatražiti pritvor do 30 dana. Njemu pritvor može biti određen po četiri tačke: zbog opasnosti od bekstva, zbog uticanja na svedoke, zbog sumnje da može doći do ponavljanja krivičnog dela, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Pročitajte još...

Po svemu sudeći, gotovo je izvesno da će Aleksiću biti određen pritvor, makar zbog uznemirenja javnosti, s obzirom da je vest o njegovom hapšenju i dalje tema broj jedan u Srbiji.

Nakon saslušanja i odluke o pritvoru istražni organi nastavljaju istragu. Tužilaštvo će u sklopu istrage saslušati i napastvovane devojke. Potom će tužilaštvo doneti odluku o tome da li ima dovoljno elemenata da se protiv Aleksića podigne optužnica, koju bi naknadno trebalo da potvrdi sud. Njemu se na teret stavlja krivično delo iz člana 178., odnosno silovanje.

Ukoliko dođe do potvrđivanja optužnice od strane suda, Aleksiću počinje suđenje, a za ovo krivično delo preti mu do 15 godina zatvora.

Podsetimo, slučaj silovanja i seksualnog napastvovanja brojnih devojaka, koje su pohađale školu Mike Aleksića, šokiralo je srpsku javnost. Poznati profesor, kroz čiju su školu prošle generacije i generacije mladih ljudi i glumaca, tereti se za silovanje i seksualno napastvovanje najmanje pet devojaka, među kojima je i glumica Milena Radulović.

Milena Radulović Foto: E- Stock/Aleksandar Nalbantjan

Ona je ispričala da ju je Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je imala 17 godina, a on 61, a nakon nje, još nekoliko devojaka su se osmelile i ispričale šta su doživele.

Pročitajte još...

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar