Vesna Gašić Stojković Foto:Screenshot/Youtube/BrendON Produkcija

Mlada glumica Milena Radulović zahvalila se na Instagramu inspektorki Vesni Gašić Stojković zbog, kako je navela, profesionalnog pristupa u obavljanju svog posla u slučaju seksualnog napastvovanja za koje se sumnjiči profesor Miroslav Aleksić, a kako saznajemo, reč je službenici MUP koja je javnosti postala poznata iz dokumentarnog serijala "Buka i bes", koji je objavljen na internetu, a koji se bavi problemom maloletničke delinkvencije.

Autor: Tanja Milovanović

Serijal je nastao 2016. godine kada se tvrdilo da su u јеku priprеme izmеne Zаkоnа о mаlоlеtnim učiniоcimа krivičnih dеlа i rеfоrmе sistеmа sоciјаlnе zаštitе do kojih, međutim, do danas nije došlo, a po uzoru na slučajeve prebijanja pesnika Raše Popova, samoubistva malog Alekse Jankovića (14), koji je duže vreme trpeo maloletničko nasilje.

Pročitajte još...

Gašić Stojković je gostovala u pomenutom serijalu i govorila o problemu maloletničke delinkvencije.

„Nažalost, poslednjih godina sve češće se javljaju kao izvršioci krivičnih dela, deca koja ne podležu krivičnoj odgovornosti odnosno koja su mlađa od 14 godina“, rekla je ona tada.

Pogledajte pomenuti dokumentarac:

Inače, ova inspektorka zaposlena je u 3. odeljenju beogradske policije, odnosno odseku za krvne i seksualne delikte, koje je poznato po tome da u njemu radi veći broj žena inspektora upravo zbog žrtvi silovanja.

Podsetimo, profesora glume Miroslava Aleksića je prijavilo više devojka za silovanje ili seksualno uznemiravanje, među kojima je i glumica Milena Radulović. U potresnoj ispovesti ispričala je da ju je Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je imala 17 godina, a on 61.

Sumnja se da je on u vremenskom periodu od 2012-2020. godine u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dve za vreme izvršenja krivičnog dela bile maloletne.

Pomoć žrtvama

SOS telefon Autonomnog ženskog centra je 0800 100 007 i dostupan je radnim danima od 10h do 20h. Pozivi su besplatni.

Nacionalna SOS linija za žene žrtve nasilja je 0800-222-003.

#related-news_0

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare