Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Nikša Terzić, sin generalnog direktora FK "Crvena zvezda" Zvezdana Terzića, koji je bio pripadnik Bezbednosno-informativne agencije (BIA), pre dva meseca je podneo zahtev za raskid radnog odnosa. Terzić je u fokus javnosti dospeo nakon što je priveden krajem prošle godine zbog napada na fudbalskog menadžera Uroša Jankovića.

Nikši Terziću i njegovom rođenom bratu Kostadinu je danas Drugi osnovni sud u Beogradu potvrdio sporazum o priznanju krivice koji su njih dvojica postigli sa Drugim osnovnim tužilaštvom u Beogradu, kojim su u zamenu za priznanje krivice osuđeni na uslovnu kaznu zatvora. Oni su bili optuženi za napad na fudbalskog menadžera Uroša Jankovića 17. oktobra prošle godine.

Pročitajte još:

Sporazum je sklopljen 23. avgusta a danas je prihvaćen od strane Drugog osnovnog suda u Beogradu. Sem Terzića, sporazum je potpisan i sa Lukom K, vlasnikom kluba „Nana“, koji je učestvovao u prebijanju Uroša Jankovića. Kostadin Terzić je osuđen na 10 meseci zatvora uslovno na 3 godine i određena mu je mera zabrane prilaska oštećenom. Nikša Terzić osuđen je na godinu dana i tri meseca, sa rokom provere od 3 godine i šest meseci. Takođe, određena mu je mera zabrane prilaska oštećenom, kao i novčana kazna od 200.000 dinara.

U vreme napada, Nikša Terzić je bio zaposlen u BIA.

Prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, on je pre dva meseca podneo zahtev za sporazumni prekid radnog odnosa.

Za šta im se sudilo?

Inače, napad se dogodio 17. oktobra ispred lokala brze hrane na Voždovcu, a Terzići su privedeni dva dana kasnije. Žrtva, fudbalski menadžer Uroš Janković opisao je napad za podgoričke Vijesti, a da sve bude gore, u kolima sa njim u trenutku kada su ga presrela braća Terzić bio je i Adam Marušić, fudbalski reprezentativac Crne Gore, koga on zastupa.

Foto: bia.gov.rs

„Nakon što su džipom, dolazeći iz suprotnog smera, udarili u automobil u kom je bio moj vozač, napali su mene, Marušića, njegovu suprugu i majku. Mene su udarili pištoljem u slepoočnicu, a sinovi Zvezdana Terzića i vlasnik ‘Nane’ uz pomoć više napadača su me besomučno udarali pištoljima po glavi i vitalnim delovima tela. Prelomljena mi je jagodična kost i leva noga. Prebačen sam u Klinički centar gde sam i operisan“, rekao je Janković.

Dva dana nakon napada, Nikša i Kostadin Terzić, kao i vlasnik noćnog kluba „Nana“ Luka K, su uhapšeni i određen im je pritvor. Iz pritvora su braća Terzić pušteni u novembru 2023. godine.

BONUS VIDEO: Mesto gde su braća Terzić pretukli fudbalskog menadžera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare