Foto: Privatna arhiva

Policajci Danilo Stojanović i Milutin Radovanović, koji su, kako se sumnja, deo kriminalne grupe Darka Šarića, uspeli su da nestanu sa radara policije dva sata pre nego što su organi reda upali u njihove stanove. To je probudilo sumnju da se u policiji još uvek nalaze krtice kriminalaca, ali i otvorilo pitanje odgovornosti naših službi budući da su ova dvojica policajaca itekako poznati javnosti i organima gonjenja. Dodatnu sumnju budi i to što je Tužilaštvo za organizovani kriminal poternicu raspisalo tek u ponedeljak, iako je Šarić uhapšen još u četvrtak, zbog čega bi mogao da se stekne utisak da su o svemu bili dobro obavešteni.

U policijskoj akciji Evropola i Evrodžasta uhapšen je narko-bos Darko Šarić, njegov advokat Dejan Lazarević, huligan Uroš Radovanović (Mišić) kao i još nekoliko osoba zbog sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa učestvovali u međunarodnom švercu kokaina, organizovali ubistvo Milana Milovca Cigle u Ekvadoru, ali i zbog toga što su pokušali da diskredituju svedoka saradnika u postupku protiv Šarića, Nebojšu Joksovića.

Policija ispred kuće Darka Šarića Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Među osumnjičenima da su radili za Šarićev klan, našla su se i imena dvojice policajaca, Danila Stojanovića, bivšeg načelnika Službe za kriminalističko-obaveštajne poslove i Milutina Radovanovića, koordinatora u direkciji policije.

Iako su mesecima bili u centru medijske, a verovatno i obaveštajne pažnje, Radovanović i Stojanović uspeli su da „zbrišu“ kolegama „ispred nosa“.

Naime, kako je otkriveno, Stojanović je prešao granicu Srbije sa Crnom Gorom 14. aprila oko 3.30 sati, a zatim je pokušao da 17. aprila izađe iz Crne Gore na GP Grnčar, najverovatnije sa namerom da se sakrije u Albaniji. O detaljima njegovog ulaska u Crnu Goru, pa sve do izlaska iz te države, oglasila se i Uprava tamošnje policije.

crna gora pokušaj ubistva
Ilustracija Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

„…U trenutku kontrole ovog lica, na ulazu u Crnu Goru 14. aprila i na izlazu iz Crne Gore 17. aprila, za njim nije bila raspisana međunarodna poternica. Nakon registrovanja ulaska D.S. u Crnu Goru, o tome su upoznati nadležni organi Republike Srbije sa kojima je ostvarena dalja komunikacija“, saopštila je policija. Tek narednog dana, 18. aprila, Tužilaštvo za organizovani kriminal raspisuje poternicu za njima, ali i za Bojanom Stanojkovićem, Nikolom Spasojevićem, Stefanom Andrejićem i Markom Vukićem.

Ako se u obzir uzme istorija problematičnog ponašanja dvojice službenika MUP, koje javnost pamti po brutalnom prebijanju svog kolege iz Interpola na Cvetnom trgu u Beogradu, teško je poverovati da Stojanović i Radovanović nisu bili blagovremeno obavešteni o ovoj akciji, a stiče se utisak da im je ostavljeno dovoljno vremena da se sakriju.

Inače, Radovanović i Stojanović postali su široj javnosti poznati sredinom februara ove godine nakon što su na Cvetnom trgu pretukli kolegu Milana Vukovića, inače načelnika u Interpolu. Sukob se dogodio ispred kafića na Cvetnom trgu u Beogradu, a tuču su snimile nadzorne kamere. Zbog napada na Vukovića, koji je zadobio prelome vilice i ruke i frakturu lobanje, uhapšeni su Stojanović i Radovanović. U pritvoru su se zadržali 10-ak dana, a nakon što je načelnik u Interpolu saslušan, oni su pušteni da se brane sa slobode.

Pored toga, o njima se pisalo i tokom 2021. godine, a mediji su Radovanovića i Stojanovića dovodili u vezu sa bivšom državnom sekretarkom MUP-a Dijanom Hrkalović. Proglašeni su saradnicima kavačkog klana i prema natpisima medija, bili su deo grupe koja im je iz policije pomagala.

Međutim i pored toga što su ih mediji mesecima „prozivali“ da su korumpirani i da sarađuju sa kavačkim klanom, i činjenice da su svoju problematičnu crtu ličnosti ispoljili kada su pretukli načelnika Interpola, ispada da oni nisu bili niti praćeni, niti da se znalo bilo šta o njima, budući da su uspeli da dobiju dojavu i da pobegnu.

Na kraju, nakon bega, Stojanović je lociran i uhapšen u Beranama, dok se za Radovanovićem još uvek traga.

BONUS VIDEO: VIDEO Uspon Šarića: Od kradljivca kobasica do narko-bosa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare