Foto: Ataimages, E-stock

Po međunarodnoj poternici koju je raspisala Srbija, u Beranama je, kako saznaje portal Nova.rs, uhapšen Danilo Stojanović (44), inače službenik Ministarstva unutrašnjih poslova. On se tereti da je član organizovane kriminalne grupe, koju je, kako se sumnja, organizovao Darko Šarić.

Kako su naveli u saopštenju MUP, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su 14. aprila u međunarodnoj akciji koordiniranoj od strane Evropolaa i Eurojust, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i BIA, pored Darka Šarića, uhapsili još četiri člana ove organizovane kriminalne grupe koja je delovala na teritoriji Republike Srbije, Evrope i Južne Amerike.

Danilo Stojanović i Darko Šarić
Danilo Stojanović i Darko Šarić Foto: Privatna arhiva/S.S./ATAimages

Dodaje se da se osumnjičeni terete da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja.

Mediji su prethodno pisali da je Stojanović iz Crne Gore uspeo da pobegne u Albaniju.

Inače, pored njega, Tužilaštvo za organizovani kriminal raspisalo je poternicu za Bojanom Stanojkovićem, Nikolom Spasojevićem, Milutinom Radovanovićem, Stefanom Andrejićem i Markom Vukićem, koji su označeni kao pripadnici kriminalne grupe Darka Šarića.

Stojanović tukao policajca na Cvetnom trgu

Policajac Stojanović, inače bivši načelnik Službe za kriminalističko-obaveštajne poslove, postao je poznat široj javnosti pošto je zajedno sa kolegom Milutinom Mikijem Radovanovićem koordinatorom u Direkciji policije u Beogradu, u lokalu na Cvetnom trgu usred bela dana brutalno pretukli kolegu M. V, takođe načelnika odeljenja u Interpolu.

Tom prilikom M.V. zadobio je teške telesne povrede u vidu preloma vilice, frakuturu lobanje, kao i prelom ruke. O ovom slučaju oglasilo se i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Bonus video: Uspon Šarića: Od kradljivca kobasica do narko-bosa

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar