Foto: MUP Srbije

Crnogorski državljanin Radoje Zvicer iz Kotora, koga su bezbednosne strukture u regionu označile kao vođu "kavačkog" klana, izrešetan je juče u prestonici Ukrajine Kijevu. Na njega su dvojica već uhapšenih napadača ispalili više rafala iz automatskog oružja. Zvicer važi za "opasnog momka" za kojim traga crnogoska policija kako bi bio saslušan o seriji likvidacija pripadnika i ljudi bliskih rivalskom "šakaljarskom klanu". Nijedno ubistvo mu se ne stavlja na teret, ali je osumnjičen da je lično finansirao više od 10 likvidacija kako u Crnoj Gori, tako i u Srbiji i nekim evropskim zemljama. Iako je policija intenzivno tragala za Zvicerom, on se redovno javljao u beogradskim čituljama preko kojih je ostavljao emotivne poruke ubijenim saradnicima obično u desetercu i sve čitulje bile su potpisane njegovim punim imenom i prezimenom.

Zvicer je pažnju na sebe skrenuo poslednjih dana decebra 2018. godine kada je u jednom beogradskom i podgoričkom dnevnom listu objavio dve čitulje, svom prijatelju i saborcu Vladimiru Roganoviću Viliju, koji je ubijen u sačekuši  u Beču u jednom prolazu u strogom centru austrijske prestonice. Roganović je preminuo na licu mesta, dok Stefan Vilotijević, koji je bio u trenutku Roganovićeve likvidacije sa njim u društvu, ranjen.

Likvidacija Vladimira Roganovića Vilija koja se pripisuje rivalskom „škaljarskom“ klanu veoma je pogodila Zvicera pa je on sa nekoliko čitulja, kako u srpskim, tako i u crnogorskim medijima rešio da se oprosti.

Da li je čitulju zaista objavio Zvicer ili je to uradio neko drugi pod njegovim imenom, još uvek nije poznato. Čitulje su ostale veoma zapažene zbog svog sadržaja.

„Tvoje ime umirati neće“, glasi jedna od čitulja koja je objavljena u „Pobjedi“ i koja je potisana sa imenom Radoja Zvicera, vođe „kavačkog klana“.

U beogradskoj čitulji, koja je potpisana sa imenom izvesnog „Bate“ je još provokativnija i označena je kao poziv da se sravne računi „kavčana“ sa Roganovićevim ubicama.

„Da ovakvog momka prevare manekeni i lisice, jednostavno ne ide – poručio je izvesni Bata i dodao: „Poslednji pozdrav, bato“.

Ipak najupečatljivija čitulja po kojoj je Zvicer ostao upamćen je ona u kojoj je ubijenom bliskom saradniku posvetio pesmu:

Podsetimo, vođa „kavačkog klana“ Radoje Zvicer teško je ranjne juče kasno popodne u elitnom naselju „Novopečerski Lipki“  u Dragomirovoj ulici. Na Zvicera dvojica maskiranih napadača iz atomatskog oružja ispalili su pet hitaca i pobegli automobilom marke „smart“, koji su ubrzo u jednoj od ulica ostavili i zapalili. Ukrajinska policija je saopštila da je zbog pokušaja ubistva rano jutros u akciji specijalaca uhapsila trojicu muškaraca državljana Srbije, Crne Gore i Makedonije, od kojih jedan se nalazi na međunarodnoj potrenici za ubistvo. Napadači su prilikom hapšenja pokušali pešice da pobegnu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar