Foto: Nacionalna policija Ukrajine

Ukrajinska policija potvrdila je informaciju da su u akciji policije uhapšena trojica muškaraca, koji se dovode u vezu sa ranjavanjem Radoje Zvicera koji je označen kao vođa "kavačkog klana" juče u Kijevu, Kako je saopštila tamošnja policija, reč je o državljanima Srbije, Crne Gore i Makedonije.

Kako je saopštio šef nacionane policije Igor Klimenko, za jednim od trojice uhapšenih raspisana je  međunarodna poternica.

Foto: Nacionalna policija Ukrajine

Prema rečima šefa Nacionalne policije, oni su stigli u Ukrajinu početkom maja, unapred kupili vozila, automatsko oružje i organizovali praćenje nad budućom žrtvom i njenom porodicom. Odredivši datum ubistva, optuženi su čekali žrtvu u blizini njegove kuće. Nakon ispaljivanja pet hitaca na žrtvu, dvojica počinilaca ušli su u automobil i napustili mesto zločina. Stotine metara kasnije su zapalili automobil kako bi uništili dokaze.

Posle analize snimka sa nadzornih kamera, policija je utvrdila da su „napadači“ čekali svoje saučesnike.

„Policija je  krenulka u akciju i automobil kojim su se kretali prema Odeskoj oblasti kako bi zemlju napustili van carinske kontrole preko granice između Ukrajine i Moldavije. Shvativši da su napadači naoružani, specijalne jedinice KORD-a bile su uključene u policijsku akciju privođenja ubica.

Ujutro su četiri osobe na ulazu u Odesu priveli službenici Državnog odelenja za istrage, Odeljenje za kriminalističku istragu, Glavno odeljenje za istrage, Policijsku oblast Odesa i KORD. U isto vreme, napadači su pokušali da pobegnu „, rekao je Igor Klimenko.

Radoje Zvicer se nalazi u teškom stanju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare