Foto: Nova.rs

Više stotina osoba, mahom navijača, uhapšeno je tokom vikenda zbog nereda koji su izbili u subotu uveče u Beton hali u Beogradu, a na meti vandala našli su se poznati prestonički klubovi koje obezbeđuju pripadnici grupe Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja. Ipak, ovo nije prvi put da se na meti huligana zbog sukoba oko obezbeđivanja klubova nađu lokali u Beton hali, a javnost Srbije i dalje se seća demoliranja u klubu "Komitet", kada su ponovo navijači bili inicijatori incidenta.

Neredi u Beton hali u Beogradu izbili su u subotu uveče tokom proslave Zvezdine 32. šampionske titule u fudbalu, a tom prilikom došlo je do opšte tuče navijača tog kluba i simpatizera Partizana. Nastradalo je nekoliko lokala, čije se obezbeđenje dovodi u vezu sa grupom nedavno uhapšenog vođe Grobara Veljka Belivuka.

Pročitajte još:

Reč je o klubovima koji se nalaze u samom centru Beograda, u Beton hali, a koji su se u više navrata nalazili na meti obračuna navijača. Tako je pre nekoliko godina javnost Srbije imala priliku da vidi brutalne scene razbijanja lokala „Komitet“.

Naime, napad u klubu „Komitet“ u Beton hali dogodio se 6. oktobra 2018. godine, kada je grupa od oko 30 huligana upala naoružana pištoljima, drvenim i metalnim palicama, sa kapuljačama na glavi i maskirani fantomkama u klub.

Naoružani huligani tom prilikom pretukli su radnike obezbeđenja na ulazu u klub, a zatim upali unutra i počeli palicama da lome inventar kluba tom prilikom udarajući sve goste koji su im „dopali šaka“, uključujući i žene. U jednom trenutku preplašeni gosti kluba razbežali su se po ćoškovima, a napadači su ih brutalno gađali stolovima, stolicama, flašama i čašama, a svako ko im se našao na udaru dobio je i udarac palicom.

Foto: Nova.rs

Zbog ovog incidenta sudi se desetorici pripadnika navijačke grupe Partizana, a u medijima se u više navrata spekulisalo o motivima napada. Tako je, između ostalog, provejavala informacija i da je motiv napada bio to što su vlasnici kluba uzeli „pogrešno obezbeđenje“.

Podsetimo, Betom hala već godinama važi za mesto u kome se nalaze najpoznatiji lokali u Beogradu. Pretpostavlja se da je upravo zbog toga proteklih godina intenzivan rat između navijačkih grupa oko pomenutog dela grada, bar kada je reč o poslovima obezbeđenja.

Opšte je poznato i da su poslovi obezbeđivanja klubova jedan od glavnih izvora zarada navijača.

Podsetimo, u neredima tokom vikenda najviše su stradali poznati prestonički lokali „Lafajet“ i „Temperament“, čiji je menadžer Aleksandar Kajmaković, zvani Aca Bosanac, koji je hapšen u spektakularnoj policijskoj akciji u februaru ove godine. Kajmaković je tada priveden u Upravu kriminalističke policije (UKP), u kojoj je navodno izjavio da je sa Belivukom.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Zbog nereda u samom centru Beogradu uhapšeno je više od 100 huligana.

Pročitajte još:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare