Foto: Instagram/aleksandar_kk

Aleksandar Kajmaković, zvani Aca Bosanac, suvlasnik više beogradskih restorana i klubova, koji je privođen zbog sumnje da je sarađivao sa uhapšenim Veljkom Belivukom, i u čijem je lokalu tokom vikenda došlo do tuče između navijača, po svemu sudeći, figurira kao osoba koja krije prave vlasnike poznatih prestoničkih lokala.

Ime Kajmakovića se u proteklih nekoliko meseci intenzivno pominje u medijima. Reč je o ugostitelju koji figurira kao vlasnik najpoznatijih prestoničkih lokala, a u žiži javnosti ponovo se našao tokom vikenda, nakon proslave titule FK Crvena zvezda, kada je izbila tuča navijača u Beton hali.

Prema pisanju medija, u incidentima su stradali restorani „Lafajet“ i „Temperament“, a menadžer tih ugostiteljskih objekata je upravo Kajmaković. Šira srpska javnost za Kajmakovića je prvi put čula 23. februara, kada je priveden u spektakularnoj akciji MUP zbog sumnje da je sarađivao sa vođom navijača Veljkom Belivukom, zvanim Velja Nevolja.

Foto: Nova.rs

On je tada priveden u kafiću „Butik“ kada su policijaci sa dugim cevima upali u lokal, oborili ga na pod i stavili mu lisice na ruke. Uhapšeni ugostitelj navodno je u stanici ispričao da ga je sa Belivukom upoznao nekadašnji predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza, kao i da je sa vođom navijača sarađivao oko poslova obezbeđivanja lokala.

Aca Bosanac je, inače, vlasnik restorana „Temperament“ koji se nalazi u Beton hali, potom noćnog kluba „La Fayette“ u Karađorđevoj ulici, kluba „Casina“ na Terazijama, ujedno je vlasnik i hotela „Casina“, zatim kluba „Teatro“ u Sarajevskoj, te splava „Port“ kod Ušća, potom „Caffe Theatre“ poznatiji pod nazivom „Kod konja“, potom kafića „Boutique“ i ekskluzivnih apartmana pod istim imenom, a u Skadarliji drži „Tri šešira“, „Dva goluba“ i „Zlatni bokal“.

Pročitajte još:

Kajmaković je odmah nakon spektakularnog privođenja februara ove godine pušten na slobodu, a tada se povelo pitanje u javnosti da li je on zaista vlasnik svih lokala, a kako to stoji u papirima. Nedugo nakon njegovog privođenja pojavila se informacija da on zapravo figurira kao osoba koja krije stvarne vlasnike kafića.

Dodatnu sumnju u ovo podrila je i situacija koja se dogodila pre nekoliko godina, kada je ranjen vlasnik televizije „Hepi“ Predrag Ranković Peconi, a zbog čega je osuđen biznismen Željko Rutović.

Povod za pucnjavu bila je kupovina restorana „Venecija“ u Zemunu. Za restoran su bili zaintresovani Peconi, Rutović i Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam. Peconi je hteo da uzme Veneciju, a kupovina je trebalo da ide upravo preko Ace Bosanca.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Tačnije, Kajmakovićeva firma „Eureka bar“ je bila zakupac restorana od 2015. godine i renta je plaćana milion i po dinara mesečno. Potom je, Kajmaković hteo da je kupi za Peconija, a to se navodno Rutoviću nije dopalo, te se obračunao s njim u hotelu Prag.

Stefanović demantovao vezu s Kajmakovićem

Podsetimo, Kajmaković je navodno, a kako je ranije pisao portal Blic, tvrdio u prostorijama Uprave kriminalističke policije (UKP) da je sa ministrom odbrane Nebojšom Stefanovićem držao restoran „Temperament“ u Beton hali u centru prestonice. Ipak, ministar odbrane ubrzo je ove navode demantovao.

Pročitajte još:

Stefanović je u saopštenju tada naglasio da je spreman da onima koji su izneli te navode, kada dokažu svoje laži, prepiše ceo svoj navodni udeo u „Temperamentu“.

Kajmaković je, kako je naveo tada Blic, u UKP govorio i o „prijateljskim viđanjima“ sa Dijanom Hrkalović, dok je bila državna sekrtarka u MUP-u, kao i da joj se navodno žalio na Darka Eleza, osuđivanog bosanskog kriminalca koji se dovodi u vezu sa Belivukom, a koji mu je pravio probleme i pretio u „Butiku 3“.

Ono što je izvesno jeste da je Kajmaković pušten na slobodu nakon privođenja, a zasad nije poznato da se protiv njega vodi bilo kakva istraga.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare