Kristina Kaplanović Foto:Privatna arhiva

Slučaj ubistva radnice i studentkinje Kristine Kaplanović (20), koja je ubijena tokom pljačke NIS pumpe u Velikom Mokrom Lugu, od samog početka izaziva puno kontroverzi u javnosti. Od činjenice da se za osumnjičenim Milošem Srebrićem zvanim Flekica (38) tragalo više od godinu dana, te da je čak i kompanija NIS nudila basnoslavnu cifru za informacije o napadaču, do toga da su sam zločin snimile nadzorne kamere pumpe, ali i da na pomenutim snimcima fale najbitniji momenti, odnosno trenutak kada je Kristina upucana.

Nove misterije krenule su nakon što je priveden Srebrićev pomagač Stefan Rokvić, inače sin biznismena Danijela Rokvića, koji se najpre sumnjičio za pomaganje nakon zločina, ali se optužnicom tereti za neprijavljivanje krivičnog dela. Bura i nove kontroverze oko ovog slučaja nisu se smirile ni na jučerašnjem pretresu u Višem sudu u Beogradu, pa su tako advokati prvooptuženog Srebrića naveli da je Rokviću „iskaz iznuđen, jer mu je obećano da će biti na slobodi“.

Ubrzo potom odbrana Srebrića zatražila je izuzeće sudije Marine Anđelković u ovom postupku zbog sumnje u njenu nepristrasnost, pa se stiče utisak da ovaj postupak neće skoro da se završi.

Miloš Srebrić i Stefan Rokvić, Foto:Privatna arhiva/Facebook

Slučaj ubistva radnice pumpe od samog početka izaziva veliku pažnju u javnosti zbog brojnih nelogičnosti koje ga prate, ali i novih saznanja koja se, s vremena na vreme pojave, i bace potpuno novo svetlo na ceo slučaj.

Najpre je godinu i po dana nakon hapšenja Srebrića, u novembru 2019. na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu, priveden Rokvić zbog sumnje da je pomogao Flekici nakon pljačke na pumpi. Rokvić, inače sin biznismena Danijela Rokvića, koji je oženjen sa pevačicom Dijanom Janković, je ubrzo nakon privođenje pušten da se brani sa slobode, da bi nekoliko meseci kasnije, tužilaštvo podiglo optužnicu protiv njega zbog neprijavljivanja krivičnog dela.

Sečeni snimci

Nakon ovog događaja, koji je samom činjenicom da postoji još jedna osoba koja je umešana u zločin šokirao srpsku javnost, novi preokret dogodio se januara ove godine. Tada su na suđenju Srebriću pregledani video-snimci nadzornih kamera na pumpi u vreme zločina. Osim što pojedini delovi video-zapisa ne postoje, ostatak je oštećen, odnosno sečen. Najbitnijih pet minuta i 10 sekundi, tokom kojih se ubistvo desilo nema. Tako na upotrebljivim snimcima, koji gledaju na mesto ubistvo, fale delovi u vremenu između 22.24 i 22.36 sati.

Nepoznati muškarac na pumpi

Tokom pomenutog suđenja, na pojedinim snimcima pojavljuje se i misteriozna muška osoba, za koju je Srebrić tvrdio da nije on. Interesantno je da je pomenuti muškarac na pumpi bio svega 23 sekunde nakon Kristininog ubistva. Nepoznati muškarac čak i nakon dolaska policije razgovora sa policijacima, ali njegovog iskaza nema u spisima predmeta.

Svedoku pretili preko telefona

Takođe i sam početak ovog suđenja nisu zaobišle čudne okolnosti. Naime, jedan od radnika pumpe Darko Stanković, koji je u trenutku zločina radio sa Kristinom, izjavio je da je zbog pomenutog događaja dobijao pretnje, te da mu zbog toga dodeljena policijska zaštita.

„Neko me je pozvao telefonom, nije se predstavio i rekao mi da pazim šta pričam“, rekao je tada Stankov, dodajući da mu je nepoznata osoba nakon toga i fotografisala automobil.

Podsetimo, Miloš Srebrić se tereti da je tog 25. maja 2017. godine upao na pumpu u Velikom Mokrom Lugu u nameri da je opljačka. On je od radnika pumpe, među kojima je bila i Kristina, zatražio pazar iz kase u kojoj je bilo 10.000 dinara. U komešanju sa radnicima napadač je zapucao i smrtno ranio Kristinu. Kaplanovićeva je preminula u bolnici nakon nekoliko dana borbe.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare