Žrtva napada Kristina Kaplanović Foto: Privatna arhiva

Suđenje Milošu Srebriću (38) zvanom Flekica, optuženom za ubistvo radnice Kristine Kaplanović (20) iz Nove Varoši, koja je maja 2017. ubijena tokom pljačke "NIS" pumpe u Velikom Mokrom Lugu, trebalo bi da bude nastavljeno danas u Višem sudu u Beogradu saslušanjem novooptuženog Stefana Rokvića, sina biznismena Danijela Rokvića.

Protiv Rokvića Više javno tužilaštvo u Beogradu nedavno je podiglo optužnicu zbog sumnje da je pomogao prvooptuženom Srebriću nakon izvršenja zločina koji je potresao javnost u Srbiji. On bi na današnjem pretresu trebalo da, po prvi put, iznese svoju odbranu povodom optužbi koje mu se stavljaju na teret.

Foto:Facebook/ Stefan Rokvić

Rokvić je priveden novembra prošle godine na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu zbog sumnje da je učestvovao u ovom zločinu, međutim, on je nakon saslušanja u tužilaštvu pušten na slobodu. Stanislav Kaplanović, otac ubijene radnice pumpe, kaže za portal Nova.rs da zasad nema nikakvih dodatnih informacija o postupku, ali i da je poprilično sumnjičav povodom toga da će da se uskoro okonča.

„Kako mi se sve ovo čini, suđenje neće skoro da se okonča. Ne znam više ni šta da mislim o svemu, samo želimo da onaj ko je kriv-odgovora. Na današnje suđenje neću doći, ne mogu. Majka mi je bolesna, već 10 dana ne znamo gde smo zbog toga, pa neću doći na današnji pretres“, ističe Kaplanović u razgovoru za naš portal.

Nakon višemesečnog suđenja u ovom postupku došlo je do neočekivanog preokreta početkom prošle godine. Naime, januara prošle godine na pretresu u sudu pregledani su snimci nadzornih kamera na pumpi u trenutnu pljačke i ubistva radnice. Interesantno je da pojedini delovi video-zapisa ne postoje, dok su neki oštećeni, pa tako najbitnijih pet minuta i 10 sekundi, tokom kojih se ubistvo desilo i koji bi mogli da rasvetle ceo slučaj, nema.

Od 12 kamera sa pumpe, snimci postoje tek od broja 4. Kamere broj 1, 2 i 3 nigde nema, odnosno ne postoje. Ipak, još interesantnije je i to što na upotrebljivim snimcima, koji gledaju na mesto na kojem se desilo ubistvo, fale pojedini delovi u vremenu između 22.24 i 22.36 sati. Kaplanović, povodom snimaka za koje se sumnja da su sečeni, kaže da je očigledno reč o tome da u ovom slučaju neko nešto sakriva.

„Ne znam šta više da kažem o svemu, umorni smo svi zbog svega. Nakon tih snimaka očigledno je da nešto u svemu ovome ne štima, odnosno da se nešto skriva. Mi samo želimo da se konačno sazna prava istina. Zahvalan sam novinarima što nas nisu zaboravili i što insistiraju da se reši slučaj“, dodaje otac ubijene radnice.

Podsetimo, Miloš Srebrić se tereti da je tog 25. maja 2017. godine upao na pumpu u Velikom Mokrom Lugu u nameri da je opljačka. On je od radnika pumpe, među kojima je bila i Kristina, zatražio pazar iz kase u kojoj je bilo 10.000 dinara. U komešanju sa radnicima napadač je zapucao i smrtno ranio Kristinu. Kaplanovićeva je preminula u bolnici nakon nekoliko dana borbe.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare