Žrtva napada Kristina Kaplanović Foto: Privatna arhiva

Suđenje Milošu Srebriću zvanom Flekica, koji je optužen da je tokom pljačke benzinske pumpe u Velikom Mokrom Lugu ubio radnicu i studentkinju Kristinu Kaplanović (19), odloženo je danas u Višem sudu na zahtev njegovih branilaca koji su tražili dodatno vreme da se upoznaju sa novim detaljima optužnice, kojom je od nedavno obuhvaćen i Stefan Rokvić - i to kao Srebrićev saučesnik.

Protiv Rokvića Više javno tužilaštvo u Beogradu nedavno je podiglo optužnicu zbog sumnje da je pomogao prvooptuženom Srebriću nakon izvršenja zločina koji je potresao javnost u Srbiji. On je na današnjem pretresu trebalo da, po prvi put, iznese svoju odbranu, ali su Srebrićevi advokati tražili odlaganje.

Rokvić je priveden novembra prošle godine na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu zbog sumnje da je učestvovao u ovom zločinu, međutim, on je nakon saslušanja u tužilaštvu pušten da se barni sa sobode.

Nakon višemesečnog suđenja u ovom postupku došlo je do neočekivanog preokreta početkom prošle godine. Naime, januara prošle godine na pretresu u sudu pregledani su snimci nadzornih kamera na pumpi u trenutnu pljačke i ubistva radnice. Interesantno je da pojedini delovi video-zapisa ne postoje, dok su neki oštećeni, pa tako najbitnijih pet minuta i 10 sekundi, tokom kojih se ubistvo desilo i koji bi mogli da rasvetle ceo slučaj, nema.

Foto: E-Stock_stanislav_nedelja

Od 12 kamera sa pumpe, snimci postoje tek od broja 4. Kamere broj 1, 2 i 3 nigde nema, odnosno ne postoje. Ipak, još interesantnije je i to što na upotrebljivim snimcima, koji gledaju na mesto na kojem se desilo ubistvo, fale pojedini delovi u vremenu između 22.24 i 22.36 sati. Kaplanović, povodom snimaka za koje se sumnja da su sečeni, kaže da je očigledno reč o tome da u ovom slučaju neko nešto sakriva.

Stefan Rokvić. Foto:Facebook

Podsetimo, Miloš Srebrić se tereti da je tog 25. maja 2017. godine upao na pumpu u Velikom Mokrom Lugu u nameri da je opljačka. On je od radnika pumpe, među kojima je bila i Kristina, zatražio pazar iz kase u kojoj je bilo 10.000 dinara. U komešanju sa radnicima napadač je zapucao i smrtno ranio Kristinu. Kaplanovićeva je preminula u bolnici nakon nekoliko dana borbe.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar