Promenila ploču: Kako je Dijana ranije govorila o Stefanoviću, a šta kaže sada

Podeli:
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs; MOD

Nekadašnja državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović, kojoj se sudi za trgovinu uticajem, iznela je niz teških optužbi na račun ministra Nebojše Stefanovića u intervjuu za portal "Objektiv", od toga da je montirao slučaj "Jovanjica" do toga da se prisluškivao predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Nakon višegodišnje medijske ilegale, Hrkalović je istakla da je trpela maltretiranje od strane Stefanovića, dodavši da je zbog toga zadobila i zdravstvene probleme, međutim, interesantno je da je samo nekoliko godina ranije o ministru potpuno drugačije govorila.

„Mislim da je konačno došlo vreme da sud pita Nebojšu Stefanovića o ubistvu na šinama i došlo je vreme da on preuzme odgovornost kao moj šef, a ne da ja sada, kao žena, robijam zbog njegovih nedela. To je nečasno i sramno. Taj sporni izveštaj o prepiskama Belivuka na Skaju je delo Nebojše Stefanovića. U tim prepiskama se spominje i njegovo ime, a takav spisak je otišao. Što se tiče Eleza, terminologija nije kako treba, tužilac je potpisao nalog i to je ovlašćeno prisluškivanje“, rekla je na samom početku intervjua Hrkalović.

Dijana Hrkalović Foto:Amir Hamzagic/ATAImages

Prema njenim rečima, klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića štitio je lično Nebojša Stefanović.

Potom je istakla i da ju je Stefanović maltretirao tokom njenog boravka u MUP.

"Što se tiče toga da odbijem neko njegovo naređenje, dešavalo se iz raznih razloga. Međutim, ono što se dešavalo kao posledica jeste psihičko zlostavljenje mene i njegovih saradnika. Ako niko nije spreman javno da priča na tu temu, ja hoću jer ne želim više da ćutim", rekla je Hrkalović i dodala:

Pročitajte još:

"U nekoliko slučajeva mi je bila potrebna smernica za rad, ja ne uradim jer ne mogu mimo njega a ako uradim mimo njega u problemu sam. On nas je namerno stavljao u takve situacije, i mene je to bolelo i psihički ubijalo. Bilo je dosta puta, osećala sam se kao vređa za udaranje, ljudi misle da sam ja jaka, i da je nemoguće da se meni nešto tako desi. Ali ja sam emotivac, kao Bukovski, nisam jaka i raspadam se na hiljadu komadića, samo ne pravim buku", rekla je ona.

Ipak, pre samo nekoliko godina, dok je radila u srpskoj policiji, Hrkalović je potpuno drugačije govorila. Dok je sada tvrdila da je ministar štitio kriminalce, tada je govorila da se on obračunava sa njima.

Govoreći o jednoj akciji MUP 2017. godine, Hrkalović je istakla sledeće: "To su napori ministra Stefanovića u tom smislu da se redovi policije očiste od kriminala u potpunosti da bismo mogli te akcije da sprovodimo u potpunosti".

Iste godine imala je identične izjave kada je reč o Stefanoviću.

"Ova poslednja akcija nije rezultat puke sreće i slučajnosti. Naporni rad, koji je investiran u ovu akciju i koji se unazad investira, o tome govore i dosadašnji rezultati Uprave kriminalističke policije gde je za samo tri godine, od kako je ministar Stefanović na čelu ministarstva unutrašnjih poslova imamo rekordnih 10,5 tona droge zaplenjenih. Dakle, od kako je ministar Stefanović na čelu ministarstva, tih 10,5 tona nije stiglo do naše dece", rekla je ona.

Godinu dana kasnije, ponovo je hvalila rad ministra Stefanovića.

"Rezultati ministarstva unutrašnjih poslova u poslednje četiri godine su bolji nego ikad ranije, od kada je ministar Nebojša Stefanović na čelu ministarstva broj ukupno izvršenih krivičnih dela u našoj zemlji je za skoro 9 procenata manji nego u ranijem periodu", rekla je ona.

"Od dolaska ministra Stefanovića do danas procesuirano je 768 policijskih službenika, od kojih je 110 bilo rukovodilaca u MUP. Svi ovi podaci jasno govore da je prošlo vreme kada nije postojala iskrena volja da se država obračuna sa kriminalom. Dolaskom ministra Stefanovića taj period je iza nas, jer danas ne postoje kriminalci kojima policajac ne sme da priđe", rekla je Hrkalović u izjavi.

Nebojša Stefanović Foto:ANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Podsetimo, Dijana Hrkalović nalazila se u MUP Srbije do maja 2019. godine kada je iznenada napustila visoku poziciju u policiji. Motivi i razlozi odlaska nisu poznati. Svojevremeno je slovila za najbližu saradnicu ministra Nebojše Stefanovića.

Tokom njenog boravka u MUP, više desetina policajaca je napustilo policiju.

BONUS VIDEO: Dijana Hrkalović stigla u sud

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram