Advokat Božo Prelević iz Skupštine slobodne Srbije je ocenio da namena nedavnog intervjua Dijane Hrkalović za medije nije bio da se pokrene neki drugi postupak, već da se izrazi "ljubav prema velikom vođi" i dodao da sve ovo samo urušava pravosuđe i tužilaštvo.

Božo Prelević smatra da je sve ovo „jedan cirkus“ koji verovatno ima za cilj da skrene pažnju sa pitanja poput toga kada će biti formirana nova vlada ili konstituisan novi saziv Skupštine Srbije, ali i pitanja kada će vlast početi da donosi neke suštinske odluke.

„Dijana Hrkalović je uhapšena bez nekog posebnog razloga, imala je odličnog adovkata Seada Spahovića i nije uspela da izađe na slobodu i da zatvor promeni u meru elektronskog nadzora, a zatim je angažovala Vladimira Đukanovića i promenila priču i sada je sve dobila“, rekao je Prelević u emisiji „Među nama“ na TV Nova S.

On je ukazao kako to sa pravima, sudom i tužilaštvom nema nikakve veze.

„Ona daje kao neki intervju mediju koji je kao informativni, a zapravo nije. Ona ima branioca koji kao brani nju, a zapravo brani (Aleksandra) Vučića, a ona kao voli Vučića i sve vreme govori da ona voli porodicu Vučić koju kao napada Nebojša Stefanović koji je glavni koordinator službi bezbednosti. Ona kao nema nikakve veze sa kriminalcima i sa kadriranjem u policiji, što je apsolutno netačno. Sve to daje utisak da mi imamo kao državu sa kao institucijama“, rekao je Prelević.

Novinar Đorđe Vlajić ocenio je ovaj medijski nastup Dijane Hrkalović kao „porodičnu svađu“.

„Meni je to ličilo na porodičnu svađu, jer to je sve uzak krug ljudi oko Vučića… Liči na metod koji Vučić koristi i on gura svoje saradnike jedne na druge i onda manipuliše njima“, ocenio je Vlajić.

Dodao je da je Nebojša Stefanović već jednom „preživeo neku vrstu ‘čistke’ zbog prisluškivanja Vučića.

„Ne bi me čudilo da iza cele ove priče stoji Vučić kako bi napravio neku gužvu jer mu to zbog nečega odgovara“, rekao je Vlajić.

BONUS VIDEO – Javnost reaguje, institucije ne na teške optužbe Dijane Hrkalović

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Komentari

Svi komentari (1)