Foto: Arhiva Nova.rs, Dejan Živančević

Apelacioni sud produžio je pritvor Miroslavu Miki Aleksiću, učitelju glume kog su polaznice optužile za silovanje, za još 30 dana.

Aleksić se, podsećanja radi, tereti za nekoliko silovanja i nedozvoljene polne radnje nad više devojaka.

Za ovaj slučaj javnost je saznala u januaru, kada je glumica Milena Radulović ispričala šta je pretrpela od svog profesora glume.

Pročitajte još:

Za slučaj, koji je duboko potresao srpsku javnost, saznalo se nakon što je glumica Milena Radulović istupila i javno ispričala šta je pretrpela od Aleksića. Ona je u tužilaštvu saslušavana čak pet sati, a tokom višesatnog ispitivanja do detalja je ispriča šta je preživela.

„Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se“, rekla je ranije glumica u ispovesti za „Blic“.

Milena Radulović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ispičala je da ju je Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine. Ona je tada imala 17 godina, a on 61.

„Do tog trenutka nisam pomislila da je takvo nešto uopšte moguće. Nisam ga poznavala takvog i u tom periodu bila sam ubeđena da sam jedina i sama. Bio je to šok. Slom! To je za mene bila druga porodica“, rekla je ona.

Proičitajte još:

Nakon što su ove dve hrabre glumice javno pričale o svemu što su doživele, oglasile su još neke devojke, žrtve profesora glume. Tužilaštvo zasad tereti Aleksića da je počinio silovanja i nedozvoljene polne radnje od 2008. do 2020. godine, na štetu šest devojaka, od kojih je jedna trenutno maloletna.

Saslušanja obe glumice trajala su po nekoliko sati i bila su poprilično potresna za devojke.

Mediji su u više navrata isticali da je policija poslednjih dana dobila brojne prijave Aleksićevih žrtava, ipak, ovo nije zvanično potvrđeno. Inače, Aleksić je jedan od najistaknutijih profesora glume u Srbiji.

Dosad je veliki broj glumaca prošao kroz školu Mike Aleksića.

Podsetimo, osumnjičeni Aleksić se tereti da je u periodu od 2008. do 2020. godine izvršio ova krivična dela.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar