Saznajemo: Optužnica protiv Mike Aleksića do petka

Hronika 06. apr. 202114:01 > 14:03
Podeli:
Foto: Arhiva Nova.rs, Dejan Živančević

Više javno tužilaštvo u Beogradu trebalo bi da do kraja nedelje podigne optužnicu protiv profesora glume Miroslave Mike Aleksića, koji se tereti za nekoliko silovanja i nedozvoljene polne radnje nad više devojaka, među kojima su i glumice Milena Radulović i Iva ilinčić, saznaje Nova.rs.

Kako nezvanično saznajemo, do petka bi trebalo da sudu bude dostavljena optužnica, nakon čega će Viši sud doneti odluku da li će ona biti potvrđena ili vraćena na dopunu. Ukoliko bude potvrđena to jest pravosnažna, sud bi trebalo da zakaže najpre pripremno ročište, a potom i glavni pretres.

„Imajući u vidu osetljivost predmeta, sud može doneti odluku po zahtevu nekog od učesnika u postupku da sa suđenja isključi javnost, zbog zaštite privatnosti napastvovanih devojaka. Takođe, zasad nije poznato da li će nekoj od njih, ili pak svima biti dodeljen status posebno osetljivih svedoka, kojim će im biti omogućeno da svedoče iz druge prostorije, kako sa okrivljenim ne bi boravile u istoj prostoriji“, kazao je za Nova.rs dobro obavešten izvor.

Pročitajte još:

Istraga protiv Aleksića se privodi kraju, a on bi trebalo da se suoči sa 19 krivičnih dela na štetu 10 devojaka, i to osam silovanja i 11 slučajeva polnog uznemiravanja.

Za ovaj slučaj javnost je saznala u januaru, kada je glumica Milena Radulović ispričala šta je pretrpela od svog profesora glume, Miroslava Aleksića. U tužilaštvu je davala iskaz pet sati, a tokom višesatnog ispitivanja do detalja je ispričala šta je preživela.

„Imala sam 17 godina i već šest godina sam išla u školu Mike Aleksića. On je imao 61 godinu tada. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se“, rekla je mlada glumica.

Milena Radulović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ubrzo nakon Milene, još devojaka osmelilo se i prijavilo Aleksića za razne vidove seksualnog uznemiravanja. Jedna od njih je i glumica Iva Ilinčić.

„Nisam silovana, srećom nemam takvo iskustvo, ali jesam kontinuirano seksualno uznemiravanje. Šest godina sam ćutala, negirala, nikom nisam govorila, bukvalno nikom. Bilo mi je jasno da je loše. Kada se dogodilo prvi put, rekla sam sebi: ‘Mika mi je kao otac, nemoguće da se ovo dešava i ne dešava se. A ako se dešava, onda on mene čeliči, hoće da me spremi za surovi svet reditelja, producenata““, rekla je ona.

Iva Ilinčić sa ocem Srđanom, advokati Tintor i Bećirić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Inače, pretpostavlja se da je Aleksićevih žrtava mnogo više, nego što je to zvanično saopšteno, međutim, neke od njih biće saslušana kao svedoci, jer je došlo do zastare krivičnog dela.

Aleksić je negirao optužbe na svoj račun, a on se u pritvoru nalazi od hapšenja, koje je bilo u januaru.

Podsetimo, osumnjičeni Aleksić se tereti da je u periodu od 2008. do 2020. godine izvršio ova krivična dela.

Slučaj Aleksić osmelio još žrtvi

Inače, slučaj Miroslava Aleksića osmelio je još žrtvi da prijave krivična dela protiv polnih sloboda. Između ostalih, nedavno je i glumica Danijela Štajnfeld otkrila u tužilaštvu da ju je maja 2012. godine silovao poznati glumac Branislav Lečić.

Podsetimo, o slučaju glumice Danijele Štajnfeld javnost govori od prošle godine, kada je svetlost dana ugledao njen dokumentarni film “Zaceli me”, u kojem je otkrila da ju je silovao moćnik iz srpske filmske industrije.

Danijela Štajnfeld Foto: Zoran Lončarević

Danijela je u dokumentarcu ispričala da je bila silovana kada je imala svega dvadeset jednu godinu, zbog čega se, kako je rekla, i preselila u Ameriku.

Mesecima se spekulisalo o kome se radi, da bi glumica nedavno u tužilaštvu istakla da je reč o njenom kolegi Lečiću.

Pročitajte još:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar