Iva Ilinčić Foto:Nova S

Glumica Iva Ilinčić, jedna od žrtava Miroslava Mike Aleksića, tokom gostovanja na televiziji Nova S, osvrnula se na projekte koje trenutno radi, ali i na svoje istupanje o seksualnom zlostavljanju koje je pretrpela od poznatog profesora glume. Ilinčićeva je istakla da joj je drago što je njeno istupanje, kao i koleginice Milene Radulović, dalo vetar u leđa svim žrtvama da se osmele i prijave policiji šta su pretrpele.

Ilinčićeva se najpre govorila o projektima koje radi, ali i napravila poređenje sebe sada i od pre nekoliko godina.

Pročitajte još:

„Dosta stvari se promenilo, valjda na bolje. Suštinski je to ista devojka“, rekla je ona.

Mlada glumica se potom osvrnula i na premijeru „Kišne kapi na vrelom kamenju“ u Beogradskom dramskom pozorištu, od reditelja Juga Đorđevića.

„Bilo je jako zanimljivo, prvenstveno su postojale neke poteškoće zbog kovida. Isti slučaj je bio i sa predstavom „Ružni, prljavi, zli“. Sve to izmori, ali, svakako, jedno jako zanimljivo iskustvo za mene je da radim tekst ovakvog pisca“, rekla je glumica i istakla da je reditelj Đorđević napravio odličan posao.

Kako je navela, reč je o predstavi koja razbija određene tabue u društvu.

„To je višeslojni tekst. To je jedan komad koji prikazuje koliko postoji manipulacija u ovom društvu na svakom koraku. Gledaoci treba da dođu da je vide“, rekla je ona.

Iva Ilinčić sa ocem Srđanom Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ilinčićeva se tokom svog gostovanja osvrnula i na slučaj Miroslava Mike Aleksića, profesora škole glume „Stvar srca“, a koga je ona, kao i još devet devojaka, prijavilo za silovanje, seksualno zlostavljanje i nedozvoljenje polne radnje.

„Nama je svakako jako drago što se na taj način prepoznalo sve ovo, što je takav odjek cela priča dobila. Ne mogu sve da ti kažem, jer je u toku, a i niti bih želela da o tome da pričam. Drago mi je da su ljudi podržali i da su se prepoznale devojke. Milena i ja smo dobile priliku da to javno kažemo, a verujem da je devojkama koje nemaju tu priliku jako teško i zarad njih mi je mnogo drago što su sve u svim branšama i slojevima društva prepoznale devojke koje su kroz to prošle i što će im ovo biti vetar u leđa“, rekla je ona.

Miroslav Mika Aleksić Foto: Dejan Živančević

Podsetimo, osumnjičeni Aleksić se tereti da je u periodu od 2008. do 2020. godine, izvršio osam krivičnih dela silovanja i nedozvoljene polne radnje, na štetu šest oštećenih, od kojih je jedna maloletna, prema ostalim ostećenima su radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Pogledajte celo gostovanje na sledećem linku:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar