Podeli
Miroslav Mika Aleksić Foto: Printscreen BKTV

Miroslav Aleksić je i dalje centralna tema svih srpskih medija, a neizbežan je bio i u sportskoj rubrici zbog jednog uslova koji je svojim učenicima uveo, da moraju da navijaju za OFK Beograd.

PROČITAJTE JOŠ

Zbog toga je čak reagovao i OFK Beograd sa novom upravom, zvaničnim saopštenjem u kom se ogradio od Aleksića, koji je optužen za silovanje i kog je nekoliko devojaka prijavilo policiji.

U četvrtak je glumica Iva Ilinčić došla u Više javno tužilaštvo da da iskaz, dan ranije je to učinila Milena Radulović, koja je prva optužila profesora glume za silovanje i ohrabrila još nekoliko devojaka da se suoče sa njim pred sudom.

Inače, Radulovićeva je dan ranije dala iskaz u tužilaštvu, samo saslušanje trajalo je pet sati, a danima veliku pažnju privlači i niz pravila koja je Aleksić uveo kao učitelj deci.

Jedno pravilo je bilo da se navija za OFK Beograd, a ovih dana, glumica Đurđina Radić navela je da je u pitanju bio Obilić.

Iako je Aleksić bio blizak Željku Ražnatoviću Arkanu, koji je svojevremeno vodio Obilić, ipak je u pitanju samo klub sa Karaburme, o čemu je za Nova.rs govorio jedan od bivših učenika njegove škole, koji je želeo da ostane anoniman.

“Jedno od pravila grupe bilo je da mora da se navija za OFK Beograd, ne sećam se sad tačno zbog čega. U svakom slučaju, još na audiciji za prijem u školu, ispitivao je naročito muškarce za koga navijaju. Naravno, većina se zeznula, jer retko ko je navijao za romantičare, mada je bilo nekih izuzetaka. Tada me je prvi put poslao na umivanje, kada sam odgovorio da navijam za Zvezdu. Naravno, niti je umivanje, niti je pravilo uticalo da promenim svoje navijačko opredeljenje”, kaže njegov učenik.

Nije bilo uopšte reči o Obiliću tokom njegovog boravka u školi, ali jeste povremeno spominjao Arkana.

“O druženju sa Arkanom nije mnogo pričao, mada jeste spominjao kako je išao sa njim po ratištu i snimao delovanje njegove jedinice – Srpske dobrovoljačke garde. Pričao je o tome sa velikom energijom, ali i sa nekom tugom kada bi pričao o tome što su na kraju sve te trake uništene. Kasnije smo saznali da ih je sam uništio kada je oko Arkana počeo da se steže obruč i kada se povela priča da bi mogao da bude isporučen Haškom tribunalu”, dodao je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar