Povodom večerašnjeg hapšenja Miroslava Mike Aleksića, čuvenog pedagoga kroz čiju školu su prošle generacije mladih od koji su neki postali popularni glumci, zbog silovanja i seksulanog uznemiravanja, oglasio se i Igor Jurić, osinvač Fondacije Tijane Jurić. Jurić je za Nova.rs rekao da je njegova fondacija bila u kontaktu sa jednom od žrtava, te da su se zajedno konsultovali sa pravnim timom.

„Znam da je veliki broj glumaca u njegovoj školi imalo izuzetno strašna iskustva, da je čovek izuzetno manipulisao svojim uticajem i da je zaista malo nedostajalo da ostane zapamćen kao cenjena osoba u našem društvu, a pri tome je ozbiljan seksualni predator. Ovo je izuzetno hrabar korak ovih neverovatno odvažnih mladih ljudi i ja sam im neizmerno zahvalan zbog nekih  budućih potencijalnih žrtava i celog društva. Očekujem da čovek bude kažnjen za svoja zlodela“, rekao je Jurić za Nova.rs

Takođe, Igor Jurić je na svom Tviter nalogu povodom vesti da je Aleksić uhapšen napisao sledeće:

„Jedna od priča za koju smo znali. Treba da smo kao društvo ponosni na devojke koje su imale dovoljno hrabrosti da ne ćute o onome kroz šta su prošle za vreme svog školovanja“.

Ubrzo je Juriću stiglo pitanje: „Ako ste znali, zašto ste ćutali? I za koga još znate a ćutite?“

#related-news_0

Na to je Jurić odgovorio:

„Zato što su to morale uraditi devojke koje su žrtve i koje sutra treba da svedoče o tome. Bili smo u kontaktu i razgovarali ali ništa se ne može bez njihovog svedočenja. A to nije laka odluka. Verujte“.

Glumica Milena Radulović zajedno sa još nekoliko devojaka, od kojih su neke maloletne, prijavila je poznatog vlasnika škole glume, Miroslava Miku Aleksića za silovanje i seksualno uznemiravanje.

Pomoć žrtvama

SOS telefon Autonomnog ženskog centra je 0800 100 007 i dostupan je radnim danima od 10h do 20h. Pozivi su besplatni.

Nacionalna SOS linija za žene žrtve nasilja je 0800-222-003.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare