Foto: Ana Marković/ Nova.rs

Dete (3) koje je ispalo kroz prozor sa 7. sprata zgrade u Knez Danilovoj ulici u Beogradu, nažalost, preminulo je, javljaju beogradski mediji.

Tragičnu vest o smrti deteta saopštila je komšinica Tamara Nikezić koja je prevezla majku do Urgentnog centra. Kako je rekla, to joj je saopštio deda dečaka kada ga je nazvala da se raspita za njegovo stanje, prenosi Blic.

„Išla sam na krštenje u Hram Svetog Save i pozvala sam taksi kod rampe i otišla do radnje. Taksista me je sačekao. Odjednom je izašla gospođa vrišteći: ‘Dete mi je palo, dete mi je palo’, išao je njen otac za njom. Ja sam rekla, evo ja ću da vas odvezem, uđite u taksi. Odvezla sam ih u Urgentni, ušla sa njima… Pitala sam tehničara šta se desilo, on mi je odgovorio da je dete u sali za reanimaciju, ali da nažalost najverovatnije neće uspeti da preživi. Sada sam zvala dedu, on mi je rekao da je dete nažalost preminulo i da treba policija da dođe“, ispričala je komšinica Tamara Nikezić.

Prvu pomoć pružili prolaznici 

Dečaka je Hitna pomoć sa teškim telesnim povredama prevezla u Urgentni centar. U tom trenutku, dete je još davalo znake života.

„Ne zna se šta se dogodilo. Detetu su prvu pomoć dali prolaznici, ali i dežurni medicinari iz obližnjeg doma zdravlja sve dok nije došla Hitna i odvela ga“, kaže očevidac za Novosti.

Komšije kažu da još uvek nisu upoznali porodicu deteta, jer su se u ovo naselje nedavno doselili.

Komšinica: Svi su vrištali, dete se nije pomeralo

Komšinica Radica Starčević krenula je da prošeta psa u trenutku kada se tragedija dogodila.

„Krenula sam do parka, i tu kod ćoška samo odjednom, samo sam ga videla ispred mene. Kuče je stalo, ja bolje da pogledam da vidim šta je, i ne mogu da verujem – dete…“, rekla je za Telegraf.rs. i dodala da su se ubrzo potom čuli krici.

Kako kaže, baka je čuvala dete kada je došlo do nesreće.

„Živim u toj zgradi. Doktorka iz Doma zdravlja je prišla, ali se dete nije pomeralo“, rekla je Radica i dodala da je Hitna pomoć brzo stigla na mesto nesreće.

BONUS VIDEO Dušan Mrđić: 4 godine za ubistvo četvorogodišnjeg deteta – to je so na ranu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar