Crna Gora, policija
Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Podgoričanin Milić-Minja Šaković ubijen je sinoć u Budvi. Šaković je ubijen u pucnjavi kod bedema budvanskog Starog grada, oko 23.40 časova. Iz policije su kazali da je Šaković ubijen u budvanskom kafiću "Korkovado". Televizija Crne Gore objavila je da je policija našla pištolj iz koga je pucano.

Prema policijskim evidencijama, Šaković je smatran za istaknutog člana „Škaljarskog klana“.

Državna tužiteljka Ana Radović saopštila je za TVCG da je u Šakovića iz neposredne blizine ispaljeno više projektila.

„Tokom uviđaja izuzeto je više tragova, sa više mesta, i svi oni će biti predmet odgovarajućih veštačenja. Naložila sam i obdukciju tela“, saopštila je Radović.

Kako prenosi RTV Budva, građani i turisti koji su se tokom ovog nemilog događaja našli u blizini, bili su vidno uznemireni i uplašeni.

„Policija u saradnji sa nadležnim tužilaštvom preduzima aktivnosti na rasvetljavanju događaja, o čijem ishodu će javnost biti blagovremeno obaveštena“, saopšteno je iz Uprave policije.

Istraga zbog ubistva navijača Partizana

Podsetimo, ime Milića Šakovića pominjano je u srpskim medijima u okviru istrage o ubistvu vođe navijača „Partizana“ Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi 2016.godine.

Takođe, Šaković je ranjen 8. septembra 2017. godine ispred lokala „Auto Zeta“ u Podgorici. Tada je ubijen njegov prijatelj Ivan Nedović.

U policiji su smatrali da je Nedović bio slučajna žrtva, a da je ključna meta bio Šaković.

Početkom prošle godine, policija je uhapsila više lica, tvrdeći da su planirali atentat na Šakovića i da je time sprečena njegova likvidacija.

BONUS VIDEO: Hapšenje Škaljaraca u restoranu Durmitor 2017. godine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar