Vasiljević i Krsnik Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RV i PVO Vojske Srbije poginuli su u petak prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika, a kako prenose mediji, Krsniku je inače to bio i poslednji let pred penziju.

Kako prenosi portal Blic, poginulom Krsniku je ovo trebalo da bude poslednji let pred penziju.

Inače, pilot Krsnik je bio komandir 4. avijacijskog odeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile. Rođen je 28. maja 1971. godine u Beogradu. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Oženjen je i otac jednog deteta.

Pročitajte još...

„Bio je sin jedinac. Sin mu je upisao pilotsku akademiju u Vršcu, krenuo je očevim stopama. Major je trebalo još nešto da završi u civilistvu i planirao je da kao instruktor nastavi da radi takođe u Vršcu“, rekli su prijatelji nastradalog pilota, prenosi Blic.

Porodica je u Srbiju došla iz Hrvatske, odakle mu je otac. Majka mu je rodom iz Vitanovca kod Kraljeva. Radila je na klinici „Rebro“ u Zagrebu kao medicinska sestra. Krsnik je prošao sva ratišta, a učestovao je i u odbrani zemlje od NATO agresije 1999. godine.

Piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RViPVO Vojske Srbije poginuli su prilikom pada aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika.

Pročitajte još...


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare