Šutanovac o padu Miga: Nije fer optužiti Vulina

Politika 26. sep. 202009:07 > 09:37
Podeli:
Foto: N1

Bivši minstar odbrane Dragan Šutanoviac, reagovao je povodom pada vojnog aviona kod Malog Zvornika, navodeći da je najkaše otužiti ministra za to, ali da odgovore na ovakve tragedije treba tražiti na drugom mestu.

„Kao što sam više puta pisao, ministar Vulin, sa sve svojom htz opremom, je u elementarna nepogode koja je pogodila Vojsku Srbije ali u slučaju ove tragedije odgovorne treba tražiti na drugom mestu! Znam da je za javnost najlakše optužiti ministra ali to nije fer“, napisao je Šutanovac na Tviteru.

On je podsetio da je svojevremeno i sam doživeo gotovo identične napade nakon što se šrušio avion RV, a pilot poginuo.

„Kako su piloti heroji, a ministri meta kritika, ja nisam želeo da kvarim utisak o piliotu i prihvatio sam da se sav gnev sruči na mene. A šta je bila istina? Istina je da je pilot u vazduhu izvodio figuru, koja nije bila u planu, izgubio visinu i konačno udario u pistu i poginuo,“ naveo je Šutanovac.

 

Kaže da je javnost tada osuđivala njega, a niko od ljudi koji su znali šta se desilo to nije hteo da javno kaže i to, prema njegovoj oceni, nije bilo ni fer, ni pošteno.

Naveo je da su se tokom njegovog mandata srušila četiri aviona, da su dva pilota poginula, da je jedan vojnik na odsluženju vojnog roka poginuo, a samo jedan pad je bio usled kvara na letelici.

Napisao je i da su piloti ljudi, a najčešći uzrok pada je ljudski faktor.

„Eto, kad optužujete nekog, red je da znate činjenice, pa onda bacajte kamenje kako vam drago,“ napisao je Šutanovac.